Kravene overlevert Baard Zakariassen (fra venstre), Thomas Spence, Stein Larsen, Ketil Heyerdahl og Marit Ulriksen. Are Stokstad og Iselin Bauer fra MBL med ryggen til. Foto: Martin Huseby Jensen

Alle skal ha 12.000

Årets sentraloppgjør er i gang. Her er NJs krav.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norsk Journalistlag overleverte i dag kravene for årets lønnsoppgjør til Mediebedriftenes Landsforeningen. Ifølge forhandlingsleder Stein Larsen har de beregnet kravene til 3,6 prosent. Dette er uten overheng og lønnsglidning.

Opp mot 20.000

For det generelle tillegget krever NJ at alle medlemmer skal ha 12.000 kroner som skal legges på minstelønnssatsene.

Videre heter det at det i tillegg skal gis én prosent på den enkeltes bransjelønn. Dette omfatter alle som har lønn høyere enn 400.000 kroner. Dette tillegget skal inn som et personlig tillegg.

For dem som ved nyttår hadde lønn lavere enn 400.000 kroner skal det gis et lavlønnstillegg på 8.000 kroner. Dette skal også inn som et personlig tillegg. De som kvalifiserer til lavlønnstillegget får ikke personlig prosenttillegg.

Rimelige krav

Det tredje punktet i NJs krav er at ulempesatsene økes med fem prosent. 

– Vi håper vi skal få til et resultat i forhandlinger, vi ønsker ikke mekling, sier Larsen og legger til: – Vi mener kravene er rimelige på bakgrunn av den svake lønnsutviklingen våre medlemmer har hatt.

Powered by Labrador CMS