Lene Alexandra Øien. Bildet er en faksimile av hennes egen nettside, som er under oppbygging.

Ga etter for krav fra Lene Alexandra

Da glamourmodellen stilte på Gull og Gråstein var det med raiderkrav og venn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Under Gull og Gråstein-konferansen hadde programkomiteen hentet inn tidligere statsråd Karita Bekkemellem og glamourmodell Lene Alexandra Øien for å underholde deltakerne.

Journalisten har fått tilgang til Øiens krav for å stille som gjest i Gull og Gråsteins «talkshow.»

Kravene

Øiens krav var blant annet at hun skulle få ha med seg en venninne på konferansen. Hun skulle videre ha ett eget bord under middagen. I garderoben måtte konferansen stille følgende til rådighet: Et brukbart speil, sitteplass og bord for artist, mineralvann og vann uten kullsyre, kaffe, en termokanne med varmt vann, te, honning og sitron i skiver. Varmt vann og kaffe som fylles opp ved behov. Videre isvann, plastkopp og håndkle.

Venninnen meldte avbud, og Øien stilte i stedet opp med en mannlig regissør som skal være involvert i et filmposjekt der hun deltar.

– Hvor vanlig er det at dere bidrar med slikt?

– Avtaler som er inngått mellom oss og deltakerne betrakter jeg som konfidensielle. Jeg har ingen kommentarer utover det, sier festivalsjef Marit Helland.

Helland mener at Øien hadde godt bidrag til faglig innhold under seansen.

– Ja. Utfra det som var tema, så var det interessant å høre på henne. Jeg har ikke noen ytterligere kommentarer til dette, sier Helland og forteller at det var en felles avgjørelse blant de ti medlemmene i programkomiteen å hyre inn Øien.

Ikke vanlig

Gull og Gråstein får støtte fra Norsk Journalistlag for å drifte konferansen. Nestleder Thomas Spence i NJ kjenner ikke til kravene fra Øien før Journalisten tar kontakt. Han forteller at dette ikke er naturlige krav fra folk fra bransjen som stiller til slike arrangementer.

– Da stiller man opp gratis for å bidra og delta i den faglige diskusjonen. Jeg vil ikke tro noen journalist eller redaktør vil kreve noe slikt, men noen ganger må vi utenfor egne rekker og da kan det vel komme krav om vann og speil. Takk og lov er det langt unna enkelte rockestjerner som skal ha en kasse med whisky.

Powered by Labrador CMS