Ni søkere ikke nok

NRK lyser ut distriktsredaktørstilling på nytt fordi de ønsker flere kvinnelige søkere. 

For en måned siden skrev Fredriksstad Blad at ni personer ønsker å bli NRK-redaktør i Østfold. Saken ble også omtalt her på Journalisten.

Vi skrev da at stillingen trolig ville gå til en av fire kandidater som skilte seg ut på søkerlista. 

Ønsker kvinner

Men rett før påske lyste NRK overraskende ut stillingen som distriktsredaktør i Østfold ut på nytt. Direktør Grethe Gynnild-Johnsen i NRK sier det ikke skyldes for dårlig kvalifiserte søkere sist.

– Vi så at vi har gode kandidater, så den nye utlysningen er ikke til forkleinelse for de som har søkt. Vi ønsker at de opprettholder søknadene sine, og de som har søkt har uttrykt forståelse for vår forklaring på at vi lyser ut stillingen på nytt, sier Gynnild-Johnsen.

For direktøren ønsker seg flere kvinner på søkerlista enn den ene som søkte sist.

– Jeg stusset på at det var få kvinnelige søkere fordi dette er en jobb som bør være attraktiv for flere kvinner.

Ikke forhåndsbestemt

En annen grunn til ny søkerunde er tilbakemeldinger om at flere ikke har fått med seg at stillingen var ledig, og at det var for kort søknadsfrist. 

– Folk har ikke vært oppmerksom på at stillingen har vært utlyst. 

– Og så er det sånn at folk tror at ansettelser ved denne typen utlysninger er forhåndsbestemt. Når jeg lyser ut stillinger i denne kategorien, er det en reell utlysning. 

Direktøren legger til at det er mulig noen søkere vil be om å bli unntatt offentlighet. Men at det vil håndteres når det oppstår. 

Powered by Labrador CMS