Fortsatt stor avstand i NRK-mekling

Det har vært liten bevegelse og partene står fortsatt langt fra hverandre i NRK-konflikten, sier meglingsmann Merete Smith til Journalisten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Meklingsfristen utgår ved midnatt og blir ikke partene enige går alle NRK-journalistene ut i streik i morgen.

– Det er en krevende mekling med mange krav og mange spørsmål, men det er enda noen timer til midnatt og min oppgave er å finne en løsning, sier Smith.

Konfliktens to hovedkrav dreier seg om 16.000 kroner i økt lønn og en ekstra ferieuke. Smith vedgår at «enkelte» krav er vanskeligere enn andre, men uttaler samtidig at partene «viser vilje til å finne løsning».

– Jeg forholder meg til fristen ved midnatt, men hvis en løsning forutsetter at vi fortsetter utover natta, er jeg innstilt på det, sier Smith.

Verken NRKs eller NRKJs forhandlingsledere, henholdsvis Tore Olaf Rimmereid og Leif-Kjartan Bjørsvik ønsker å si noe om situasjonen akkurat nå.

– Jeg verken kan eller vil kommentere hvordan meklinga går, sier Bjørsvik til Journalisten, mens kringkastingssjef John G. Bernander sier følgende til NRK P2:

– Vi har det ønsket at vi skal forsøke å få til et resultat. Men i utgangspunktet så er det ganske langt mellom partene.

Powered by Labrador CMS