Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Arkivfoto: Angelica Hagen
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Arkivfoto: Angelica Hagen

Thor Gjermund Eriksen forlenger med NRK

Blir kringkastingssjef i seks ny år - fram til 2025.

Publisert   Sist oppdatert

Det melder allmennkringkasteren selv i en melding.

Åremålet Eriksen i dag står i går ut i mars neste år, men er nå altså forlenget med ytterligere seks år.

– Styret i NRK er meget godt fornøyd med hvordan Eriksen har ledet NRK de siste fem årene. Det er satt i gang og gjennomført en rekke tiltak for å sikre at NRK kan utføre sitt allmennkringkasteroppdrag i en tid kjennetegnet av digital transformasjon og et betydelig mer internasjonalt konkurransebilde. Styret forventer at disse forandringstrekkene vil forsterkes de neste årene. Thor Gjermund Eriksen har etter styrets vurdering de beste forutsetningene for å kunne lede NRK slik at virksomheten også i fremtiden kan oppfylle ambisjonene i allmennkringkasteroppdraget, sier NRKs styreleder Birger Magnus i meldingen.

Eriksen fremhever NRKs oppgaver som en inkluderende og mangfoldig fellesarena og med å styrke norsk kultur, språk og demokrati.

–Jeg vil takke styret i NRK for tilliten og ikke minst for muligheten til fortsatt å jobbe med utrolig mange flinke og entusiastiske kolleger i NRK, sier Eriksen i meldingen.

NRKJs leder Richard Aune gratulerer toppsjefen med forlenget åremål.

– Vi håper på godt samarbeid de neste årene. En av de viktigste jobbene vi må samarbeide om er å ruste NRK og NRKs medarbeidere for framtida og framtidas kompetansebehov, sier leder Richard Aune i NRKJ.