OJ-stipend til etterlatte

Carsten Thomassens etterlatte samboer og barn får et reisestipend av Oslo Journalistklubb (OJ). Ni andre får reise- eller hvilestipend.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

OJs årsmøte inneholder alltid en minnestund for medlemmer som er gått bort i løpet av året. En av dem var Dagbladets journalist som ble drept i Kabul 14. januar.

– Denne gangen markerte vi Carsten Thomassen spesielt, en kjær og god kollega som døde på jobb. Og årsmøtet vedtok å sende en hilsen i form av et stipend til hans etterlatte samboer og barn, sier Thomas Spence, som ble gjenvalgt som OJ-leder på gårsdagens møte.

Minnesmerke

I Washington D.C. finnes et museum viet nyhetsbransjen – Newseum – som inneholder et minnesmerke over drepte journalister og fotografer fra hele verden. Mer enn 1800 navn er etset inn i glassplatene og nye kommer til hvert år. Snart vil også Carsten Thomassens navn bli å finne der.

– Vi tenkte at hans nærmeste etterlatte en gang kunne ha lyst å se dette minnesmerket eller kanskje dra til Kabul. Derfor har vi gitt dem et reisestipend på 15.000 kroner, sier Spence.

Minnesmerket inneholder ellers bilder av mange av pressefolkene som har mistet livet på jobb, samt elektronisk tilgjengelig informasjon om alle som hedres.

Masterstøtte

Årsmøtet delte også ut ni andre stipender. Dagbladets journalist Line Fransson fikk OJs reisestipend på 20.000 kroner.

Hun har studert arabisk språk og islam og arbeider nå med en masteroppgave i Midtøsten-kunnskap. Oppgaven er en komparativ sammenligning av Norge og Egypt – om hvordan norske medier dekker islam og muslimer – og hvordan egyptiske medier dekker Vesten. Stipendet skal delfinansiere et feltopphold i Egypt. Styret i Oslo Journalistklubb mottok 42 søknader til reisestipendet.

Hvilestipend

Åtte journalister fikk hvilestipend på 15.000 kroner. De tilgodesette er Stein Dag Jensen (NRK), Vidar Engum (Se og Hør), Inger Anne Olsen (Aftenposten), Erik Haugestad (Aftenposten), Haugar Nicolaysen (VG), Tor-Erik Rødberg-Larsen (Dagsavisen), Hege Ulstein (Dagsavisen) og Eva Aalberg (Hjemmet Mortensen).

Det var 77 søkere til hvilestipend.

Powered by Labrador CMS