Hvis myndighetene ikke betaler ut løsepenger, er det bare å vente på YouTube-video, mener Pål Refsdal. Arkivfoto: Sondre Steen Holvik.

Refsdal: – Betal løsepenger

Filmskaper og tidligere gissel Pål refsdal mener løsepenger er eneste mulighet for å få Ole Johan Grimsgaard-Ofstad i sikkerhet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Løsepenger er eneste måte å få ham ut på, sier Pål Refsdal til Vårt Land. Selv ble han holdt som gissel av Taliban i 2009.

Den norske dokumentarfilmskaperen, journalisten og fotografen ble kidnappet i Afghanistan. Han hadde kontakt med Utenriksdepartementet flere ganger under fangenskapet.

Refsdal (46) var i Afghanistan for research til en film han skulle lage for Novemberfilm. Taliban kunngjorde tre dager etter kidnappingen at de hadde tatt en nordmann til fange. Norske medier som var kjent med bortføringen, fulgte henstillinger om ikke å omtale saken mens UD forhandlet om hans løslatelse.

Her kan du lese mer om Pål Refsdal

Refsdal mener at løsepenger er det eneste som fungerer overfor IS. Han sier videre at IS har de siste årene vist at de som har betalt løsepenger, har fått gislene tilbake.

Les også: Redaktørene mister troen på de digitale inntektene

Statsminister Erna Solberg har gjort det klart at Norge ikke vil gi etter for krav om løsepenger.

– Slik jeg ser det, har norske myndigheter nå ett valg: Enten kommer de med penger, og bryter prinsippene sine, eller så må de vente på en YouTube-film der nordmannen henrettes, sier Refsdal.

 

 

Powered by Labrador CMS