Frp-politiker Per Arne Olsen deltok torsdag på overleveringsmøtet i Tønsbergs Blad. Anine Heitun til venstre og nyhetsleder Kristin Monstad Lund til høyre. Sistnevnte fikk i 2010 Skup-diplom for gravingen på Olsen. Foto: Tri Nguyen-Dinh

Her er Frp-Olsen på jobb i Tønsbergs Blad

Men han får ikke lov til å skrive lederne.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag og fredag denne uka har stortingsrepresentant og 2. nestleder Per Arne Olsen i Fremskrittspartiet byttet ut dressen med piquettrøye, penn og blokk i Tønsbergs Blad (TB). Initiativet til den korte «sommerjobben» som journalist kom fra Olsen selv.

Eget initiativ

– Frps stortingsgruppe prøver å hospitere litt i det som andre stortingspolitikere kaller ferien. Jeg ville lære litt om media og spurte om å få komme, sier Olsen.

Og svaret fra sjefredaktør Håkon Borud var positivt.

– Jeg skjønte at alle stortingsrepresentantene til Frp er ute hos lokale bedrifter. Olsen spurte om å få komme hit, og det er hyggelig. Det er alltid åpne dører hos oss, også for Per Arne Olsen, sier Borud.

– Tøff journalistikk

Det var nok likevel flere av avisas journalister som sperret opp øynene da de leste en e-post fra sjefredaktøren tidligere denne uka. Der varslet Borud at Olsen i slutten av uka ville være å se i avisas lokaler. 

– Noen var nok spente og ikke minst overrasket. Det er tøft av Olsen å komme hit, sier Borud. 

Det som gjør hospiteringen spesiell er nemlig at Tønsbergs Blad har drevet svært kritisk journalistikk på Frp-politikeren og den tidligere ordføreren i bykommunen. Avisa har skrevet kritisk om flere eiendomshandler Olsen har gjennomført, blant annet av en ungboleilighet, som han senere solgte videre med fortjeneste.

– Vi har kjørt mye tøff journalistikk rundt Olsens eiendomskjøp. Det har vært et turbulent, men profesjonelt forhold – og aldri personlig, sier Borud.

Løvens hule

Det er Olsen enig i.

– Jeg har alltid hatt et profesjonelt forhold til media.

– Hvilke reaksjoner møtte du i TB?

– Jeg ble ønsket velkommen i løvens hule. 

Politiet henla den ene saken mot Olsen, men fikk kritikk fra kommunens eget etikkutvalg. Tønsbergs Blad har fått Skup-diplom for dekningen.

Frp-politikeren klaget også avisen inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) uten å vinne frem.

Lærer

Når Journalisten ringer Per Arne Olsen for å høre litt mer motivasjonen for å jobbe for TB sitter han og venter på en interjuavtale med ordførerer Petter Berg. Da har han allerede vært ute på gata og laget enquête. 

– Jeg har også vært med på ledermøte, morgenmøte med hele redaksjonen og har hatt en hyggelig og lang gjennomgang med Borud, samt lært om TB+, sier Olsen.

Han sier at han ønsket å lære mer om de utfordringene mediene har, om de ulike plattformene og hvordan ta betalt, samt omstillingene bransjen står overfor. 

Partipolitikk

Men det spørs om ikke politikeren også kan ha hatt andre hensikter med jobben.

– Jeg hadde håpet å få skrevet lederen, men har fått beskjed om at jeg må gå læra først, sier Olsen.

Sjefredaktøren sier at Olsen har måttet legge av seg partipolitikken så lenge han jobber for avisa. 

– Det har han klart selv om han har kommet med noen partipolitiske innspill på overleveringsmøtet, sier Borud.

Satser ikke

Fredag har Olsen på trykk spalta «Dagens navn» (se faksimile til høyre). Heller ikke her har Olsen hatt mulighet til å farge intervjuet med partipolitikk ettersom den består av faste spørsmål. 

Olsen har takket nei til gjenvalg til Stortinget, men han leker ikke veldig alvorlig med tanken om å gå inn i journalistikken på en mer permanent basis.

– Det blir nok ingen journalistisk karriere på meg. Men jeg har jobbet mot media i alle år. Kanskje kan media lære litt andre veien av det jeg gjør nå ved å komme til Stortinget også, sier Olsen.

Inviterer kritikere

Sjefredaktør Håkon Borud sier at Olsen ikke er den første personen som har vært kritisk til avisa som er invitert inn i lokalene. Tidligere i år var Carl-Erik Grimstad på besøk etter at han kritiserte avisas morsdagsbilag:

– Vi inviterer jevnlig kritikere av TB inn til TB. Vi har en leveregel her i avisa som sier at farligst av alt er likegyldigheten. 

 

 

Powered by Labrador CMS