Starter lokal finansavis

Magne Otterdal og Per Gjørvad tok sluttpakker i DN. Nå stabler de ny næringslivsavis på beina.

Publisert Sist oppdatert

I februar i fjor ble det kjent at Magne Otterdal og Per Gjørvad tok sluttpakke og forlot Dagens Næringsliv. Otterdal hadde da arbeidet for avisen og konsernet NHST i 27 år, Gjørvad har tilbakelagt 19 år i samme system.

Nå er de to i gang med en lokal konkurrent til DN, skriver Finansavisen. Oslo Business Memo vil på sikt være en ukentlig økonomiavis som sikter seg inn mot næringslivet i Oslo.

Otterdal viser til at det er 45.000 mindre bedrifter i nedslagsfeltet og at dette er et felt som er underdekket i næringslivspressen. Den tidligere redaksjonssjefen sier at det både er behov og rom for grundig nyhetsjournalistikk på området.

Gjørvad og han eier 80 prosent av avisen etter at et knippe investorer skjøt inn kapital i prosjektet. Også Petter Wang og Tellef Øgrim vil komme inn på eiersiden i avisen. De to vil også arbeide fulltid i selskapet.

Betaling

Mandag kommer første utgave av avisen som da går ut til 10.000 utvalgte daglige ledere som B-post. Otterdal forklarer at disse vil få avisen vederlagsfritt over en kort periode, men at de må betale penger dersom de ønsker å få avisen som A-post, og for å få tilgang til innholdet på nettsiden.

– Vi satser på betaling for innholdet, og på nett vil vi oppdatere daglig, sier han.

Otterdal forteller videre at de allerede i første utgave kommer med et lite skup gjennom et intervju med Simen Lieungh. Det er første gang han har latt seg intervju etter avgangen som sjef i Aker Solutions. Dette har skjedd i samtale med Kåre Valebrokk i hans sofa på Theatercaféen. Valebrokk er så langt ikke formelt tilknyttet avisen, og han skal denne høsten blant annet skrive to bøker.

Gründer

Målet er et opplag på 30.000 eksemplarer og ukentlige utgivelser. Og på sikt så blir det kanskje produsert lokale utgaver i endre geografiske områder, som Stavanger, Bergen eller Trondheim.

– Det ligger i kortene at det kan være et perspektiv, men først skal vi etablere dette og så får vi se hva som skjer videre. Det er ikke laget noen tidsplan på ekspansjon. Vår tidsplan er å lage en seriøs publikasjon med godt innhold. Et gründerprosjekt må bygges sten på sten.

Flinke karer

Gjørvad og Otterdals tidligere sjef og ansvarlig redaktør i Dagens Næringsliv, Amund Djuve, sier til Journalisten at han ikke oppfatter avisen som en konkurrent til DN, slik den presenteres i Finansavisen. Djuve ser fram til avisen kommer på gata.

– Det er to sympatiske og flinke karer som står bak dette prosjektet. Jeg ønsker dem alt godt og håper for deres del at de lykkes – noe som selvsagt ikke er en selvfølge i dette markedet, skriver han i en epost.

Ansvarlig redaktør i Finansavisen, Trygve Hegnar, skriver i en epost at han ikke har noen kommentar til hvilke tanker han gjør rundt satsingen, eller hva han tror om avisens fremtidsutsikter.

(Tellef Øgrim er bror av Journalistens ansvarlige redaktør Helge Øgrim red.anm.)