Petter Oulie-Hauge ønsker å bli værende som reporter også når vikariatet i Urix er over. Skjemdump: NRK Urix.
Petter Oulie-Hauge ønsker å bli værende som reporter også når vikariatet i Urix er over. Skjemdump: NRK Urix.

NRKs Petter Oulie-Hauge kjenner presset i nytt studio

Vikarierer som programleder for Hege Moe Eriksen i NRK Urix. 

Publisert   Sist oppdatert

NRKs reporter Petter Oulie-Hauge er hentet fra jobben i utenriksredaksjonen til et vikariat som Urix-programleder. Han har allerede hatt tre sendinger, hvor den siste var en spesial. 

Han forteller at den største forskjellen i arbeidshverdagen er at han faktisk må forberede en TV-sending. Han må i større grad gå dypere i innslagene og binde de sammen. 

39-åringen forklarer at Urix har en ambisjon om å få med gjester som er tett på det som skjer ute i verden. Mange av intervjuene må derfor gjøres i opptak tidlig på kvelden slik at redaksjonen får tekstet dem. Det kan gjøre tiden frem mot sending hektisk og utfordrende. 

Men Oulie-Hauge var aldri nervøs for å gå inn i rollen som programleder.

– Jeg har stått en del i studio før, så den biten har jeg inne. Det er dybden og de lengre intervjuene på et annet språk som har vært utfordringen. Jeg kjenner et visst press i nytt studio, så det var fint med to vanlige sendinger før spesialen, sier han til Journalisten. 

Les også: Lengre sendinger og flere seere hos Urix

«Kul» sending

Han mener NRK Urix har fått et kult uttrykk den siste tiden.

– Det er labratoriet for å prøve nye ting, noe jeg føler vi får til. Det viktig for meg å få eksperimentere med uttrykk, og Urix bruker i stor grad nye fortellergrep. Det er spennende. 

Han mener miljøet rundt Urix ligger langt framme i NRK for å prøve nye ting. Han bruker som eksempel at «Urix forklarer»-videoene har sluppet inn i Dagsrevyen et par ganger. 

NRK-reporteren har vært to år i utenriksredaksjonen, samt hatt et vikariat i Dagsrevyen. Han forteller at han ble overrasket over å bli spurt om å vikariere i Urix.

– Jeg har som policy å ikke si nei til nye utfordringer. Og det er det som er så fint med NRK også, at man får prøve mange nye ting.  

Les også: De tar over Urix på NRK

Spennende jobb

Oulie-Hauge står for to sendinger i uka. Han deler resten av programmet med Gry Blekastad Almås. 

– Jeg trives veldig godt. Det er en spennende jobb, sier han.

Han startet karrieren i lokal-tv før han hadde fem år i Østlandssendingen. Siden det har han vært innom flere avdelinger i NRK på Marienlyst. 

Den nye programlederen har bare et vikariat i utenriksredaksjonen, men ønsker å bli værende som reporter også når jobben i Urix er over. Hege Moe Eriksen er tilbake fra barselpermisjon etter sommeren.

– Det har vært utfordrende å bli overflyttet permanent. NRK er et veldig spennende sted å være, og utenriksstoffet står veldig sentralt i dekningen, sier han. 

Mediedebatt: Derfor er det mange som ikke kjenner seg igjen i NRKs utenriksdekning