Helgelendinger knives

Navnestrid mellom lokalavis og historielag.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke kom Helgeland Arbeiderblad ut med nytt navn, Helgelendingen. Men lokalavisa er ikke alene i regionen om å utgi et redaksjonelt produkt under dette navnet, viser det seg.

Tidsskriftet til Helgeland Historielag har kommet ut i over 30 år. Navnet er Helgelendingen og logoen er med samme røde skrift og tilnærmet samme skrifttype som den avisa i Mosjøen har valgt, skriver Rana Blad.

– Ikke klarert

Lederen i historielaget, Olav Håkon Dypvik, sier de ble kontaktet av ledelsen i Helgeland Arbeiderblad, men at navnevalget aldri er blitt klarert med historielaget. Dypvik forteller at historielaget reagerte på lokalavisas navnevalg, men styret valgte å avvente videre reaksjoner til Patentstyret hadde sagt sitt om søknaden fra Helgeland Arbeiderblad.

Helgeland Historielag følte et visst press fra lokalavisa, som ifølge Dypvik kom med tilbud om penger og billig annonsering. Han betegner avisas opptreden som både frekk og freidig.

Per Olaf Rangel i Patentstyret sier, på generell basis, at slike saker kan ta tid.

– Gode samtaler

Sjefredaktør Petter Stocke-Nicolaisen i Helgelendingen forsikrer Rana Blad at han er glad for gode samtaler med historielagets leder.

– Historielaget kan selvsagt fortsette å bruke navnet Helgelendingen på sitt medlemsblad, selv om vi når gjennom med vår søknad. For oss er det helt uproblematisk, sier Stocke-Nicolaisen, som legger til at Patentstyret kun behandler en søknad om merkevarebeskyttelse. Det uttaler seg ikke om navnebruken som sådan.

Powered by Labrador CMS