Hells Angels og Twitter i PFU

PFU må ta stilling til påstander om HA i kommentar og om fullt navn fra Twitter-profil kan brukes i artikler.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Advokat Vegard Aaløkken har på vegne av Hells Angels på Hamar klaget avisa inn for faktiske feil, mangel på saklighet og omtanke, samt mangel på mulighet til samtidig imøtegåelse. Klageren mener avisa mangler dekning for flere påstander i kommentaren.

Ifølge presseforbundets nettside skriver Hamar Arbeiderblad i sitt tilsvar at kommentarer ikke utløser noen rett til samtidig imøtegåelse. Avisa viser også til at det ikke har kommet motinnlegg fra klager eller andre.

Twitter-navn eller fullt navn?

Rune Reitan har klaget Aftenposten inn for at avisa brukte hans fulle navn da de gjenga en Twitter-melding han hadde publisert. Ifølge presseforbundet mener klageren at avisa burde spurt om å få bruke fullt navn først, og viser til punkt 3.5 i Vær Varsom-plakaten om opplysninger gitt i fortrolighet.

Avisa mener at ytringen ikke er gitt i fortrolighet fordi Twitter er et åpent forum. Aftenposten mener i tillegg at det ikke er noe ved innholdet i ytringen som skulle tilsi at den var av privat karakter.

Verdiutsagn

PFU må også ta stilling til en nyhetsreportasje i Dagbladet som gjaldt en arbeidsforholdene for en renholder ved Oslo Børs som følte seg utnyttet av arbeidsgiver.

Klager er arbeidsgiver, som mener at avisa har brutt en avtale om gjennomlesing før trykking og mangel på samtidig imøtegåelse på beskyldningene fra renholderen.

Dagbladet avviser klagen blant annet på bakgrunn av at det som er klaget inn dreier seg om verdiutsagn. Ifølge Presseforbundets nettside skriver avisa i sitt tilsvar at det er brukt flere kilder i saken, men at de ikke kan oppgis av hensyn til kildevernet.

Blant de totalt femten sakene som skal behandles er tre mot NRK, to mot Dagbladet og resten mot øvrige medier.

Følg møtet i PFU direkte på Journalisten.no fra klokka 09.30!

Powered by Labrador CMS