Attac mot Dagsavisen

Attac-aktivisten Even Tømte omtaler Dagsavisens oppslag om at barn verves til voldelige aksjoner som ren løgn, og varsler at han vil klage saken inn for PFU, skriver Klassekampen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagsavisen skrev tirsdag at «Barn blir vervet til voldelige aksjoner», i en omtale av den planlagte demonstrasjonen mot Verdensbankens forskerkonferanse ABCDE i Oslo 24. juni.

Attac-aktivist Even Tømte reagerer sterkt på oppslaget og sier til Klassekampen at han vil klage avisen inn for PFU. Tømte mener Dagsavisen har gjort en bekymring hos politimester Anstein Gjengedal til et faktum.

- Leser man artikkelen, ser man jo at Dagsavisens journalist ikke påviser at barn faktisk blir vervet til ulovlige aksjoner. Tvert imot står det at politiet ikke har noe grunnlag for å si at barnedemonstranter oppfordres til å gjøre noe ulovlig. Jeg mener Dagsavisen her helt klart har brutt med kravet i Vær Varsom-plakaten om at det må være dekning i saken for den tittelen man velger, sier Tømte, som tror at noen forbereder opinionen på at politiet skal slå hardt til mot demonstrasjonen den 24. juni.

Dagsavisens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd ønsker ikke å kommentere PFU-klagen før den er levert og hun har fått lest den.

Nettverket Oslo2002 har vedtatt både konsekvent ikkevold og maskeringsforbud i sin plattform. Even Tømte er redd for at all oppmerksomheten rundt muligheten for at det kan komme voldelige demonstranter kan bli et selvoppfyllende profeti.

Attac sentralt tar i dag stilling til om de skal skrive under på klagen til Pressens Faglige Utvalg. Attac-leder Vegard Hole sier til Klassekampen at han personlig synes overskriften i Dagsavisen gikk usaklig langt og framstår som ren spekulasjon.


 

Powered by Labrador CMS