Foto: Mats Løvstad/ABC Nyheter

Angrer ikke direkteoppsigelsen

For to år siden sa Pia Beate Pedersen opp på direkten i NRK Østlandssendingen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Jeg håper NRK tar imot dette. Jeg håper det kommer gode ting ut av det jeg gjør nå. (…) Jeg sier nå opp og går min vei. Takk for meg». 

Slik lød det en lørdag morgen for ganske nøyaktig to år siden. Pia Beate Pedersen skulle lese morgennyhetene på NRK Østlandssendingen. Det endte i halvannet minutt appell og oppsigelse i protest mot NRKs personalpolitikk. Selv husker hun ikke så mye fra selve sendingen, skriver ABC Nyheter.

Tøft mediekjør

Pedersen forteller nettstedet at hun hadde visst i noen måneder at hun ville slutte, og hun visste avskjeden ikke kom til å skje i det stille. At hun sa opp på direkten og skrev en redegjørelse på NRKs nettsider, erkjenner hun kanskje ikke var strategisk, men hun angrer ikke på valget.

– Absolutt. Jeg står fortsatt for det jeg gjorde. Aldri angret på det, selv om det kostet meg en del rent personlig. Ikke i form av jobber og slikt, men mer at jeg virkelig fikk testet hva jeg er laget av som menneske. Det var ganske slitsomt, sier hun til ABC Nyheter.

At oppsigelsen skulle utløse det medietrykket den gjorde, hadde hun ikke ventet. Pedersen opplever at mange journalister var mer opptatt av selve stuntet enn hva som drev henne til å gjøre det.

I dag jobber Pedersen som prosjektleder i Leger Uten Grenser i forbindelse med TV 2s Artistgalla.

Powered by Labrador CMS