Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal orienterte Anniken Huitfeldt om nedsalgsprosessen i Polaris Media. Foto: Birgit Dannenberg
Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal orienterte Anniken Huitfeldt om nedsalgsprosessen i Polaris Media. Foto: Birgit Dannenberg

Ryssdal møtte Huitfeldt

Snakket om Polaris Media.

Kulturminister Anniken Huitfeldt bekrefter at hun møtte konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted tirsdag, men hun vil ikke si noe om innholdet på møtet.

– Ja, jeg har hatt et møte med Rolv Ryssdal. Det var et møte han hadde bedt om. Jeg har flere slike møter, og har ikke noe å si om innholdet i møtet utover at han orienterte om status for eierskapet i Polaris Media, sier Huitfeldt.

Må selge

For to år siden parkerte Schibsted brorparten av sin eierandel i Polaris Media hos finanshuset SEB Enskilda. Årsaken var at Medietilsynet påla mediekonsernet å selge seg ned i Polaris for å få gjennomføre etableringen av Media Norge.

I mai godkjente Medietilsynet at Schibsted fikk utsatt fristen for å selge seg ned fram til 30. september. Tilsynet understreket samtidig at de ikke kunne se at det vil være grunnlag for å godkjenne en ytterligere forlenging av avtalen.

– Vil finne løsning

Kommunikasjonsdirektør Anders Rikter i Schibsted sier at møtet mellom Ryssdal og Huitfeldt handlet om hvordan mediekonsernet jobber for å redusere den økonomiske eksponering mot Polaris.

– Saken har en viss interesse og fristen som er satt av Medietilsynet nærmer seg. Derfor ønsket vi å orientere bredere. Vi jobber hardt for å finne en løsning, sier Rikter.

Han legger til at Schibsted samtidig har en tett dialog med Medietilsynet. Konsernet hadde også møte med Medietilsynet i går, tirsdag.

På spørsmål om Schibsted ønsker omkamp om eierandelen i Polaris Media svarer Rikter kun følgende:

– Det møtene nå handlet om var å orientere om status på arbeidet fra vår side. Vårt fokus er å finne en løsning.

Powered by Labrador CMS