Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal orienterte Anniken Huitfeldt om nedsalgsprosessen i Polaris Media. Foto: Birgit Dannenberg
Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal orienterte Anniken Huitfeldt om nedsalgsprosessen i Polaris Media. Foto: Birgit Dannenberg

Ryssdal møtte Huitfeldt

Snakket om Polaris Media.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kulturminister Anniken Huitfeldt bekrefter at hun møtte konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted tirsdag, men hun vil ikke si noe om innholdet på møtet.

– Ja, jeg har hatt et møte med Rolv Ryssdal. Det var et møte han hadde bedt om. Jeg har flere slike møter, og har ikke noe å si om innholdet i møtet utover at han orienterte om status for eierskapet i Polaris Media, sier Huitfeldt.

Må selge

For to år siden parkerte Schibsted brorparten av sin eierandel i Polaris Media hos finanshuset SEB Enskilda. Årsaken var at Medietilsynet påla mediekonsernet å selge seg ned i Polaris for å få gjennomføre etableringen av Media Norge.

I mai godkjente Medietilsynet at Schibsted fikk utsatt fristen for å selge seg ned fram til 30. september. Tilsynet understreket samtidig at de ikke kunne se at det vil være grunnlag for å godkjenne en ytterligere forlenging av avtalen.

– Vil finne løsning

Kommunikasjonsdirektør Anders Rikter i Schibsted sier at møtet mellom Ryssdal og Huitfeldt handlet om hvordan mediekonsernet jobber for å redusere den økonomiske eksponering mot Polaris.

– Saken har en viss interesse og fristen som er satt av Medietilsynet nærmer seg. Derfor ønsket vi å orientere bredere. Vi jobber hardt for å finne en løsning, sier Rikter.

Han legger til at Schibsted samtidig har en tett dialog med Medietilsynet. Konsernet hadde også møte med Medietilsynet i går, tirsdag.

På spørsmål om Schibsted ønsker omkamp om eierandelen i Polaris Media svarer Rikter kun følgende:

– Det møtene nå handlet om var å orientere om status på arbeidet fra vår side. Vårt fokus er å finne en løsning.

Powered by Labrador CMS