FENGSEL: Under Almedalen-konferansen i 2013 tilbød aksjonen "Sitt med Dawit" folk å sitte i et valgfritt tidsrom i dette fengselet, i solidaritet med den svensk-eritreiske journalisten Dawit Isaak som sitter fengslet i Eritrea. Foto: Kathrine Geard

Eritrea: – Fengslet svensk journalist lever

Dawit Isaak, som er svensk statsborger og ble fengslet i Eritrea for 15 år siden, er i live, ifølge landets utenriksminister.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den eritreiske utenriksministeren Osman Saleh opplyser dette i et intervju med den franske radiokanalen RFI, ifølge avisa Expressen.

Saleh sier Isaak vil bli stilt for retten når regjeringen beslutter at det skal skje.

– Jeg tror han kommer til å frikjennes, sier utenriksministeren.

Han forsikrer at Eritrea har et uavhengig rettsvesen, men legger til at det er regjeringen som håndterer saker mot politiske fanger.

Svensk-eritreiske Arhe Hamednaca, som er representant i Riksdagen for Socialdemokraterna, sier til nyhetsbyrået TT at han håper det stemmer at Isaak fortsatt lever. Men han mener det ikke er mulig å uten videre stole på utenriksministerens uttalelser.

Isaak ble svensk statsborger i 1992. Han ble pågrepet i Eritrea sammen med flere andre regimekritikere i 2001, og skal ha sittet fengslet siden da med unntak av noen dager i 2005.

Powered by Labrador CMS