Handikapnytt peker på at flere restaurantanmeldelser burde ta med om spisestedet er tilpasset rullestolbrukere og dere behov. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.
Mener matjournalister også bør vurdere om restauranter er «rullestolvennlige»
Vil vite om bevegelseshemmede kommer seg inn.
I dag er det kun Aftenposten som har rullestollvennlighet som et kriterium i sine restaurantanmeldelser. Det viser en oversikt Handikapnytt har laget.
– Jeg er jo interessert i at det skal stå noe om hvor tilgjengelig en restaurant er. Om det er trappefri inngang, for eksempel. Det gjør det jo i boligannonsene, blant annet, sier Rina Wesenberg til Handikapnytt.
Hun har ifølge bladet kontaktet aviser og foreslått tilgjengelighet som en del av restaurantanmeldelsene, men så langt uten respons.
Unntaket er Aftenposten.
– Dette er en helt selvfølgelig del av anmeldelsen. Folk synes det er kjempebra at vi har det med, og det går også an å søke på restaurantene etter om de er rullestolvennlige, sier restaurantansvarlig Erik Gulbrandsen i Aftenposten til Handikapnytt.
– Jeg tror rett og slett det handler om at det ligger litt langt bak i bevisstheten, sier Amanda Bahl til Handikapnytt.
Bahl anmelder restauranter for Bergens Tidende, har skrevet masteroppgave om norsk restaurantkritikk og sitter i styret i Norsk Restaurantkritikerlag.
– Det faller absolutt inn under hensikten med anmeldelsene, som er å veilede leserne våre. Jeg synes helt klart at dette er noe å vurdere for fremtiden, sier Bahl.
Les hele reportasjen hos Handikapnytt.