Her blir det snart langt bedre plass, og selv om det ikke er byens største kontorbygg - blir det likevel for stort. Arkivfoto
Her blir det snart langt bedre plass, og selv om det ikke er byens største kontorbygg - blir det likevel for stort. Arkivfoto

Schibsted vurderer å flytte inn hos døtrene

Huset blir for stort etter at «guttungen» flytter til Finn.

Publisert Sist oppdatert

Det telles på knappene, eller kniplingene, i Apotekergata i Oslo. Litt gjemt bak Aftenpostens gamle blåbygg. Tvers over gata for VG-huset. Høyt og mørkt ligger det. Og ganske smalt. I mai blir det i tillegg ganske tomt. For mens de tilårskomne døtrene Aftenposten og VG har bodd i nærheten av mor, på forskjellige adresser, har barna fra kull to fått bo hjemme en stund. 

Riktignok forsvant Finn(.no) ut for en stund siden. Nå følger Schibsted Product & Technology etter. Like om hjørnet flytter de. Til nettopp rubrikkkjempen. 

Vi vet hvordan det er, når barna har forlatt hjemmet. Først deilig med masse plass og langt mer ro, men fort kan det bli stusselig. For rolig og for mye plass. Kanskje er det derfor Schibsted ser på kontorlokaler i samme bygg som Aftenposten og VG. 

– I tillegg løper leiekontrakten i Apotekergata 10 snart ut. Derfor er det ønskelig å se på muligheten for å flytte miljøene som er i A10 inn i Akersgata 55. De åpenbare fordelene med dette er at vi får tettere samspill på tvers av flere miljøer og reduserte leiekostnader, forteller kommunikasjonsdirektør Anders Rikter i Schibsted i en epost til Journalisten.

Å spare penger på bokostnader er alltid kjærkomment. Sjefredaktør Espen Egil Hansen sier det er fint å få til. Og ikke minst nærhet. Han forsøker å forklare Journalisten at det jo egentlig er Aftenposten som er moren i allegorien. Men det velger vi fint å se bort fra. 

Nå er riktignok ikke alt bestemt og vedtatt. Men kanskje kunne Schibsted ta over der banken er i dag? Det er ikke så mange ledige kvadrat i bygningen. 

– Vi vil i første omgang gjennomføre et mulighetsstudie der hensikten er å få et bilde av om bygget i Akersgata 55 har kapasitet til å romme tilstrekkelig antall arbeidsplasser for de aktuelle miljøene fremover. Dersom dette viser at vi kan oppnå gode og hensiktsmessige løsninger for helheten i Akersgata 55 vil detaljplanlegging og flytting planlegges deretter. Uansett legger vi opp til en strukturert prosess for å sikre en ryddig gjennomføring i samspill med verneombud, tillitsvalgte og de involverte miljøene, forklarer Rikter.

 

 

Powered by Labrador CMS