Ole Jacob Sunde er styreleder i Schibsted. Foto: Birgit Dannenberg

Vil ikke droppe utbytte

Schibsted kan spare 140 millioner kroner på å droppe aksjeutbytte helt, allerede er to tredeler kuttet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble det kjent at Schibsted skal kutte ytterligere 250 millioner kroner på toppen av de allerede varslede 500 millionene. Dette kom fram i en børsmelding hvor selskapet også gjør det klart at utbytte per aksje er redusert fra seks til to kroner.

Kutt helt

Analysesjef i SEB Enskilda, Atle Vereide, mener at utbytte burde kuttes helt i Schibsted denne gangen.

– Jeg er overrasket over at de betaler utbytte i det hele tatt. Når de tar det ned fra seks til to kroner, hadde det vært naturlig å kutte det helt, sa han til Finansavisen tirsdag.

Styreleder Ole Jacob Sunde i Schibsted mener styret har flere forhold å ta hensyn til i dagens situasjon. Han sier til Journalisten at situasjonen krevde kuttet i utbytte.

– Slik vi så det hadde vi to ulike hensyn å balansere. Reduksjonen fra seks til to kroner i utbytte kan oppleves dramatisk fra aksjonærenes synspunkt. Samtidig kan to kroner være to kroner for mye, sett fra et ønske om å vise moderasjon.

Millioner å spare

Dersom Schibsted kutter ut utbytte helt, vil mediekonsernet kunne spare like under 140 millioner kroner. Med over 69 millioner aksjer innebærer det at selskapet allerede har redusert kostnadene med 277 millioner kroner.

Sunde mener det er viktig å skille mellom kostnadsreduksjon som vil bedre kontantstrømmen i selskapet, og investeringskapitalen.

Schibsted er tross alt et finansielt solid selskap som evner å stå gjennom usikre tider. Da er det galt å svinge pendelen helt til null.

Tirsdag avsluttet handelen i Schibsted-aksjen på historisk lave 51,70 kroner. Noe som verdsatte mediekonsernet til i overkant av 3,3 milliarder kroner. På sitt høyeste de siste tolv månedene ble aksjen omsatt for 195,5 kroner.

Powered by Labrador CMS