Skup-leder Jan Gunnar Furuly. Foto: Martin Huseby Jensen
Skup-leder Jan Gunnar Furuly. Foto: Martin Huseby Jensen

Frykter for Skups framtid

42 rapporter påmeldt. TV 2 har ikke levert inn ett eneste bidrag.

– Dette kan gå ut over Skups fremtid. Er dette noe annet enn et blaff, kan det bli tøft å drive Skup videre, sier Skup-leder Jan Gunnar Furuly.

Han viser til at deltakelsen på Skup i Tønsberg har stabilisert seg rundt 600 deltakere, men når antall rapporter er ned ti fra fjoråret, betyr det også trolig færre påmeldinger.

Avskrekkende nivå

Furuly mener det er synd at så få prosjekter er levert inn i år og mener det er tilbake på 2005-nivå. Han sierer tilfeldigheter kan ha ført til nedgangen, men frykter at det har med omorganisering, produksjonspress og bemanningsreduksjon i redaksjonene å gjøre.

Å få med Fagpressens medlemmer i konkurransen har vært et fokusområde for Skup de siste par årene. I år er det kun E24 Dine Penger som har levert inn rapport. Furuly mener likevel at arbeidet mot Fagpressen har vært viktig.

– Det kan tenkes at nivået på dem som har vunnet priser de siste årene har vært så skyhøyt med et så omfattende gravearbeid at det fremstår som avskrekkende.

Flest rapporter fra NRK

– Vi ser ut fra listen at det er særlig fagpressen og lokalavisene som mangler. Hvorfor det er sånn har jeg ikke et klart svar på, men jeg mistenker at det er organiseringen av arbeidet.

I alt fem lokalaviser har levert bidrag.

Flest bidrag er det NRK som står bak med 10 rapporter. Aftenposten har levert inn fem bidrag, det samme har VG. Dagbladet står bak fire rapporter. Dagens Næringsliv, Adresseavisen og Bergens Tidende har alle levert inn tre rapporter.

Jon Gangdals bok om Vågå-saken er eneste bok med i konkurransen i år.

Her kan du se fullstendig liste over bidrag.

Powered by Labrador CMS