Redaktøren går i Helgelendingen

Petter T. Stocke-Nicolaisen går til prosjektstilling i eierkonsernet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er Helgelendingen selv som melder om sjefsbyttet fredag. Stocke-Nicolaisen har sagt opp stillingen etter to år i stolen som ansvarlig redaktør og administrerende direktør. Han går til en prosjektstilling hos eieren Amedia.

– Vi har utført flere store og nødvendige endringer. Det har skapt reaksjoner, men samtidig vært med på å legge grunnlaget for en drift som tar hensyn til reduserte inntekter, sier han til egen avis.

Nå forlater avisen eneledermodellen, i hvert fall midlertidig, med Rune Pedersen som konstituert sjefredaktør og Roy Lasse Leknes som konstituert administrerende direktør.

Leder Sorre P. Sjøvoll avisens redaksjonsklubb sier til Journalisten at avisen har behov for å vinne tilbake tillit hos lesere og annonsører.

– Vi har vært gjennom en tung og belastende omstilling som har involvert navnebytte, endring i layout, nye arbeidsoppgaver og stor nedbemanning. Vi er nå i en situasjon ingen har ønsket eller er tjent med, sier Sjøvoll.

Samtidig med toppsjefen har nyhetsredaktør Christina Gulbrandsen sagt opp sin stilling.

Medier24 skriver at Arbeidstilsynet i vår gjennomførte et tilsyn i avisen. Det førte til flere varsler om pålegg. Den tidligere enelederen avvsier overfor nettstedet at det har sammenheng med avgangen.

- Jeg har sagt opp, fordi jeg er tilbudt en annen stilling. Det er alt, sier Stocke-Nicolaisen til Medier24.

Helgelendingen hadde i fjor et gjennomsnittlig opplag på papiravisen på 7.055 eksemplarer. Med de digitale eksemplarene var opplaget på7.827 eksemplarer, samlet ned fa 8.096 året før.

Selskapet gikk i fjor med 2 millioner kroner i underskudd av en omsetning på 50,8 millioner kroner. Det var det første negative resultatet siden 2004, men skyldtes omstillingskostnader knytte til kutt i bemanningen.

Les også: Helgelendinger knives

Powered by Labrador CMS