Emilie Nereng. Foto: privat

– Tilbudene har vært for dårlige

Landets mest leste blogger har fått flere kommersielle tilbud allerede, men har så langt takket nei.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

13 år gamle Emilie Nereng fra Hønefoss er blitt landets mest leste blogger. På noen måneder har hun med motebloggen sin klart å ta tronen fra Ida Wulff, og nå kommer tilbudene om sponsorater.

Vil sponse

Onsdag fortalte Journalisten at NRKs advokat Jon Wessel-Aas etterlyser en gjennomgang av norske bloggeres sponsoravtaler. I samme artikkel sa byråleder Marius Myhrvold i Colt PR at sponsorene må tenke seg om et par ganger før de kontakter Nereng med tilbud. Men de er allerede i full gang.

– Jeg har fått noen henvendelser fra mindre firmaer som ønsker å sponse meg med produkter og penger dersom jeg skriver om produktene på bloggen. De ønsker også reklame på siden min, forteller Emilie.

Emilie har allerede noen annonser på bloggsiden sin. De kommer fra verten Blogg.no, og hun tjener ikke selv penger på dem. Pappa Erling presiserer overfor Journalisten at Emilie så langt ikke har tjent en eneste krone på bloggen.

Ifølge Emilie har tilbudene hun har mottatt vært for dårlige, men det er ting i emning som kan gjøre at hun snart kan tjene penger på bloggen. 13-åringen forteller at bloggens popularitet også har medført flere intervjuforespørsler, deriblant fra lokalavisen og et nettmagasin.

Falsk identitet

Emilie forklarer at arbeidet med bloggen har gjort rettskrivningen hennes bedre, og hun har kommet godt inn i arbeidet med å redigere bilder og video.

Selv om hun ikke føler seg som en kjendis, så har trafikkveksten og oppmerksomheten også sin pris. I Nettby drøftes det om hun burde barbere seg på hodet, og i Bergen sitter en nettbruker og påstår at de er cyberkjærester.

– 90 prosent av alle kommentarer på bloggen er positive, men jeg har den siste tiden opplevd både at noen utgir seg for å være meg og at de sprer falske rykter på nettet. Dette er jo ikke noe moro.

Litt betalt

Emilie har likevel ikke tenkt å gi seg. Hun vil fortsette å legge ned tid og arbeid i bloggen og synes det er greit om hun da også kan tjene litt penger på bloggen. Likevel mener hun det er viktig å ta forbehold når annonsører og sponsorer tar kontakt for å få bloggerne med på laget.

– Det spørs også litt hvor langt opp på blogglisten man er. Hvis man er blant de topp 25, så ville jeg ikke hoppet på det første og beste tilbudet. Min erfaring er at man ofte får bedre tilbud hvis man venter litt.

Powered by Labrador CMS