TV 2: Ingen beklagelse til Loe

TV 2 nedjusterte beløp, men dementi i “overgangssaken” mener de det ikke er behov for.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

- Han får ingen beklagelse, sier vaktsjef Eystein Thue i TV 2 Sporten.

I en kommentar skriver tidligere styreleder Erik Loe i Stabæk fotball at kilder har snakket usant til TV 2 og dermed er godt beskyttet. Loe var selv siktet i den såkalte overgangssaken, som gjaldt Veigar Pall Gunnarssons overgang fra Vålerenga til Stabæk i 2011. Stabæk-lederen ble i 2012 frikjent da saken mot ham ble henlagt på grunn av bevisets stilling.

Loe viser i kommentaren til at TV 2 har rapportert at Rosenborg bød fem millioner kroner for Gunnarsson, men at Stabæk valgte å bytte mot fire millioner i opsjon og en million kroner i overgang. Dette beløpet viste seg å være feil.

 «Fikk du med deg at TV2 dementerte påstanden om at vi var bydd 5 millioner? Du gjorde ikke det. For det ble aldri dementert» skriver Loe.

Nedjustering

- Vi så aldri noen grunn til å dementere beløpet da det viste seg at det var snakk om en nedjustering. Det ville dreie fokus bort fra saken om at Stabæk sa nei til høyere bud. Det får Loe aldri noen beklagelse på, sier Thue og legger til:

- Skal jeg beklage noe er det at vi sluttet å lage god journalistikk. Vi var ikke godt nok forberedt til å bli oppfattet som en viktig aktør i saken. Vi ble nok litt passivisert av det og klarte derfor ikke koble det vi visste med det vi hørte i retten. Vi ble referenter.

TV 2-vaktsjefen oppfatter at kanalen ble gjort til aktører da selskapet ble anklaget i retten for å spre usannheter.

Korrigerte

Selv om TV 2 ikke dementerte beløpet, ble det likevel korrigert.

Selv om retten frifant de andre lederne i Stabæk fotball, mener TV 2 at det likevel er foregått kritikkverdige forhold i overgangssaken. At aktoratet ikke finner fellende bevis mot de tiltalte endrer ikke på TV 2s holdning, forteller Thue.

Vaktsjefen mener at Loe og de andre som var involvert i saken heller burde stille seg spørsmålet om hvorfor den franske klubben Nancy likevel valgte å forfølge saken videre etter at beløpet ble nedjustert til 3,75 millioner kroner.

- Det de involverte heller burde spørre seg om er hvorfor Nancy ikke lot saken ligge død da beløpet ble endret og hvorfor Stabæk likevel velger å bla opp en kompensasjon som var større enn selve overgangsbeløpet.

Powered by Labrador CMS