- Jeg kaster meg ut i noe uoversiktelig og nytt jeg ikke aner hva vil være. Men jeg er avhengig og nødt til å jobbe, sier Stein Kåre Kristiansen. Foto: Espen Solli/TV 2

- Det er galskap å slutte i denne jobben

Stein Kåre Kristiansen forlater TV 2.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg skal jobbe, jeg vet bare ikke helt med hva ennå. Og det er jo egentlig galskap å slutte i denne jobben, sier Stein Kåre Kristiansen til Journalisten.

 Etter nesten 18 år i TV 2, pakker Kristiansen sammen og flytter med kone og barn til Tvedestrand, melder VG.

– Dette er det som passer oss best som familie, fortsetter Kristiansen til Journalisten.

Gammel plan

Han forklarer at han og kona Siri Fossing tok beslutningen om å flytte til Tvedestrand. Planen var at paret skulle flytte når Kristiansen gikk av med pensjon, dersom han sto løpet ut, men nå takker han av fire år før det.

Til VG sier han at han ikke på noen måte er lei av jobben. Kristiansen begynte karrieren i Vårt Land før han i 1977 ble journalist i VG. I avisen var han blant annet avdelingsleder i politisk avdeling og korrespondent i Moskva.

I 1996 tok han jobben som politisk journalist i TV 2, før han senere ble avdelingsleder. Han har også vært aktualitetsredaktør med ansvar for programmene Holmgang, Rikets tilstand og Tabloid.

Siden 2010 har han ledet programmet “Kristiansen og Strand» sammen med Dagsavisen-redaktør Arne Strand.

Siri Fossing er informasjonsrådgiver i Posten.

Ingen bøker

Kristiansen lover og garanterer at det ikke kommer noen bok fra ham når han nå slutter i TV 2. Snarere tror han, når han skjeler til andre kolleger, at markedet som debattleder og foredragsholder som er stort og umettet.

Fremveksten av nett og nyhetskanalen er det to største endringene Kristiansen har opplevd i sin tid i TV 2. Særlig nettet mener han har preget utviklingen, men ikke så mye for ham selv.

– Sannsynligvis har det preget min hverdag i for liten grad. Jeg har holdt meg til TV-skjermen. Men jeg ser på kollegene at det har åpnet for nye muligheter, samtidig som det også betyr merarbeid.

Nyhetskanalen har også store flater som skal fylles og konstant deadline gjennom dagen.

– Det er en viktig plattform for formidling av politiske nyheter og kommentarer.

– Du tror ikke det vil rykke i foten og du vil savne direkterapporteringene nettopp på Nyhetskanalen?

– Mulig det skjer. Det er det endelige tegnet om at jeg er gal som slutter i jobben fire år før tiden … og går glipp av to valg. Men jeg har ambisjoner om å jobbe med andre ting.

Ønsket å holde på

Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther sier til Journalisten at det ikke var TV 2s ønske at Kristiansen skulle slutte, men da han tok kontakt kom de likevel til en ordning som innebærer at den profilerte medarbeideren slutter i TV 2 til sommeren.

– Han har gjort fantastisk jobb for TV 2, så blir både vemodig og spesielt at en så fremtredende journalist slutter. Vi skal beholde og utnytte ham det halvåret som er igjen, og så tar vi erstatter når den tid kommer.

– Kristiansen sier at han gjerne fortsetter som programleder for «Kristiansen og Strand» for en billig penge. Hva tenker du om det?

– Så langt ikke kommet. Dette er nettopp ført i pennen og vi har ikke diskutert i detaljene.

Powered by Labrador CMS