Steinar Omar Østli i Halden Arbeiderblad fikk hjelp av en nyhetsredaktør til å lage «andekua».

Har du hørt om «andekua» fra Halden?

En ganske morsom skrivefeil i Halden Arbeiderblad ble til en ny dyreart.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var i starten av forrige uke at journalist Steinar Omar Østli i Halden Arbeiderblad klarte å skrive «andeku» i stedet for «ammeku» i papirutgaven til avisa. Det fikk leserne til å ha det moro på journalistens bekostning. Det ble publisert flere tegninger og beskrivelser av «andekua» på Facebook, forklarer Østli.

I ettertid har han publisert en beklagelse på avisas nettsider, med en morsom vri, med tittelen «Pass opp – andekua er her!».

Han forklarer at i stedet for å skrive en enkel «HA beklager», valgte han å gjøre litt moro ut av det, og heller lage en kommentar for å fortelle hvordan «andekua» ble til.

«Inne i denne reporterens hode skjedde det en kortslutning. Igjen, vil nok enkelte si …

– Hvor mange kuer er det her på gården? Var spørsmålet.

– Vi har 52 ammekuer, var svaret. På blokka skrev jeg: «Vi har 52 andekuer».», skriver han i innlegget.

«HA beklager», pleier vi å skrive når vi har skrevet noe feil. Akkurat i dette tilfellet synes jeg det er mer på sin plass å skrive: «Jeg beklager», skriver Steinar Omar Østli i et innlegg i egen avis. Foto: Thomas Lilleby/ HA.

Viktig med humor

Det drøyde ikke lenge før de første kommentarene begynte å tikke inn etter at skrivefeilen kom på trykk. Først kom en e-post fra en tidligere kollega, han som ga Østli jobb i HA. «Først lo jeg så jeg skrek, deretter ble jeg rett og slett litt fortvilet», skrev han i e-posten, ifølge Østli.

– Jeg tror det er en god idé når man først dummer seg ut at man tar det et skritt videre. Det er også en måte og legge seg flat på. Noen kan si det er meningsløst, men noen synes nok det er morsomt at man byr litt på seg selv.

Han mener det er fint at leserne reagerer når det blir gjort feil.

– Det hadde vært trist å jobbe i en avis der ingen legger merke til at det har blitt gjort en feil. Det er fint at folk bryr seg. Og vi må jo få ha litt humor når det blir gjort feil vi også. Det er ingen vits å gjemme seg bort.

Kan forstå kritikk

Østli kan godt forstå at noen setter spørsmålstegn ved bruk av spalteplass på slike ting.

– Vi valgte å trykke det. Det er viktig å kunne skrive med litt humor. Det er mye humor på tv og radio, så jeg mener det bør være rom i avisene også.

Redaksjonen har kun fått positive tilbakemeldiger på at de har valgt å gjøre en morsom greie ut av skrivefeilen.

Også “Misjonen” på P4 med Antonsen og Golden plukket opp innlegget. Det mener Østli er en ære.

Powered by Labrador CMS