The Independent mer tabloid

Den engelske avisen The Independent tar enda et skritt vekk fra fullformat-tilværelsen. Nå vil også Manchester-området få avisen i tabloidformat.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

The Independent vakte oppsikt da den i fjor høst lanserte en tabloidutgave, uten å ofre fullformatavisen. Utviklingen siden har vært veldig positiv for tabloid-varianten (som innholdsmessig er identisk med fullformat-utgaven), og det er kommet signaler om at fullformatavisens dager snart kan være omme.

Nå blir dette enda mer aktualisert, etter at The Independent torsdag kunngjorde at den heretter bare vil være å få i tabloidversjon i Manchester-området. Fra før har The Independent allerede tatt dette skrittet i Wales, Skottland og Irland samt enkelte deler av England hvor avisen har stått svakt.

Det spesielle med vedtaket for Manchester-regionen er imidlertid at avisen i hele sin levetid har stått sterkt i dette området. Men nå viser opplagstall at det totale salget av The Independent er økt med 50 prosent i Manchester-regionen etter introduksjonen av taloidutgaven sist september.

I mars hadde The Independent et opplag på 224.415, en oppgang på 18,3 prosent sammenliknet med året før.

 

Powered by Labrador CMS