Foto: Birgit Dannenberg.

– Vi holder stø kurs

Selv om politiet har henlagt etterforskningen av Frps nestleder Per Arne Olsen, graver TB videre. – Vi er opptatt av etikken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tønsbergs Blad avdekket i fjor at Frp 2. nestleder og tidligere ordfører i Tønsberg Per Arne Olsen fikk kjøpe leilighet på Jarslø i Tønsberg uten å måtte delta i loddtrekning som de andre kjøperne.

Avisen satte søkelyset på dette kjøpet, og ble klaget inn for Pressens Faglige Utvalg. Denne klagen vant avisen .

Graver

Mediedekningen førte til at politiet startet etterforskning av boligkjøpet til Olsen, og i dag fortalte politiet at etterforskningen er avviklet fordi man ikke kan se at det er skjedd noe kriminelt.

Men det påvirker ikke gravejournalistikken som begås hos avisen på bryggen i Tønsberg.

– Vi holder stø kurs. Det vi har vært, og er, opptatt av er etikken. Det er vår sak. Det er politiet som har åpnet etterforskning og nå har vi fått juridisk avklaring, men det er masse i samfunnet som ikke er juridisk ulovlig, men er etisk problematisk, sier ansvarlig redaktør Håkon Borud.

Solid

Borud viser blant annet til nyhetene om gaver til enkelte statsråder i fjor. Han slår fast at avisen overhodet ikke vil slutte å grave, men vil fortsette der redaksjonen mener det er nødvendig.

– Jeg mener at redaksjonen har gjort en solid og nødvendig gravejobb, og jeg er stolt av det vi har fått fram, sier han.

I oktober blogget Jens Barland på Journalistens nettsider at man kan lære av gravearbeidet til Tønsbergs Blad. Barland mener at uten det arbeidet redaksjonen nedla, ville Olsen og Bent Moldvær kunnet hygget seg uten å bli etterforsket.

Les også Jens Barlands nye blogginnlegg om henleggelsen her.

Tull

Ole Trygsland Hoelseth skriver fredag i en leserkommentar til dette innlegget at han har fått bekreftet fra to uavhengige hold at Tønsbergs Blad har fått konkrete tips om at de to politikerne var uskyldige.

– Det er selvfølgelig ikke sant og bare tull. Skulle man velge å ikke tro meg, så spør Per Arne Olsen som har hatt tilbud om åpen kanal inn til Tønsbergs Blad. Han har kunnet skrive når han selv ville, og hadde stående invitasjon om det, men valgte ikke å benytte seg av det, sier Borud.

Powered by Labrador CMS