Tidens Krav må legge ned TV-stasjon. Ikke lenger kjernevirksomhet, mener Amedia
Men det skal fortsatt satses på video.
– Det var ingen god dag på jobb i går, erkjenner ansvarlig redaktør Tore Dyrnes i Tidens Krav. Det er gått et døgn siden hans egen avis omtalte nedleggelsen av Radio Kristiansund og TKTV.
I alt vil i overkant av sju årsverk kuttes i mediehuset som i skrivende stund omfatter 34 årsverk totalt. Nyheten om nedleggelsen er trist, men kommer neppe som en overraskelse på de ansatte. De siste tre årene har radiostasjonen og tradisjonelle tv-sendinger vært gjenstand for diskusjoner i mediehusets styret.
TKTV het en gang TVNordmøre og er enn så lenge trolig den eldste lokaltv-stasjonen som fortsatt sender. Stasjonen rekker nesten å bli 29 år.
– Det er ikke slik at vi skal avvikle video. For oss er det like naturlig å lage en video til en sak på nett som det er å fotografere. Men vi kommer ikke til å ha folk som er dedikerte til å lage levende bilder.
Beslutningen om avviklingen kom fra Amedias hovedkontor i Oslo. Eterbasert medievirksomhet er ikke en kjernevirksomhet i konsernet, og blir derfor avviklet. Styret skal fatte endelig beslutning når dette møtes 15. september. Dette er en beslutning Dyrnes er enig i.
Dyrnes forklarer at de nå også går i gang med budsjettarbeidet. Det er først når dette er i gang at de vil konkludere med hvor mange årsverk som må reduseres, og eventuelt hvem som skal måtte miste jobbene sine. Kostnadene må ned, slår han fast.
Satse på journalistikk
Annonsemarkedet bærer preg av de store internasjonale aktørene som selger annonser til langt lavere priser. Dette var også medvirkende faktor til at TKTV ble besluttet avviklet. TV-stasjonen, som har vært en avdeling i Tidens Krav, har riktignok ikke hatt positiv drift på en stund, men det som ledet til beslutningen var at de også her opplever trenden på papir. Da hjelper det lite om stasjonen, som sender redigerte nyhetssendinger i loop, har gode seertall aldri så mye.
Radio Kristiansund er et eget AS. Dyrnes forteller at de så langt ikke har fått forespørsel fra noen om stasjonen er til salgs. Det virker heller ikke på ham som han venter en slik henvendelse. Likevel, sier han, skulle den komme vil den bli behandlet seriøst.
– Nå skal vi bruke alle våre krefter på å lage god journalistikk, sier Dyrnes.