TV 2s hovedkontor på Nøstet i Bergen. Foto: Glenn Slydal Johansen

63 sluttpakker innvilget i TV 2 – ikke i mål

Varsler behov for å kutte ytterligere årsverk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag 16. september utløp fristen for å søke om sluttpakke i TV 2. Torsdag denne uken ble de siste søknadene ferdigbehandlet.

– Vi er glade for at vi allerede i første runde av denne prosessen kom i mål med 63 frivillige løsninger, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i en pressemelding fra TV 2.

Klubbleder Henrikke Helland sier til Journalisten at hun ikke har oversikt over hvor mange av de innvilgede sluttpakkene som er i redaksjonen.

- Men de fleste ansatte er det i det redaksjonelle området, så vi må forvente at de fleste er der, sier Helland.

Klubb2 teller rundt 450 medlemmer.

I meldingen fra TV 2 skriver mediehuset at antallet sluttpakker kunne ikke offentliggjøres på et tidligere tidspunkt av hensyn til medarbeidere som inntil nylig har vært i prosess med sine søknader.

– Også medarbeidere som søkte helt til fristens utløp har krav på ryddig og konfidensiell behandling av sine søknader. Vi har vært tydelige på at vi ikke ønsker å kommentere eller offentliggjøre antallet innvilgede sluttpakker før alle samtaler var sluttført, sier Willand i meldingen.

Skal spare 350 millioner

Der varsler kanalen også at det vil være behov for å redusere antallet årsverk ytterligere, selv om 63 ansatte altså har fått innvilget sluttpakke.

– Vårt mål hele veien er å oppnå flest mulig frivillige løsninger, det gjelder også for den fasen vi nå går inn i, hvor tiltakene i «TV 2 i 2020»-strategien presenteres for organisasjonen og skal implementeres. På allmøtet den 29. september vil vi komme nærmere tilbake til hvordan veien ser ut videre.

Det er en overvekt av Oslo-baserte medarbeidere innenfor de redaksjonelle områdene som har fått innvilget sluttpakke i denne runden, ifølge TV 2.

Det var i mai det ble kjent at TV 2 må kutte kostnader tilsvarende 350 millioner kroner. Per 30. juni hadde 20 personer søkt sluttpakke i TV 2. I august ble det kjent at TV 2 forlenget fristen for de ansatte til å søke sluttpakke til fredag 16. september.

Tidligere i september ble det kjent at skyver på kuttplanene. De skal presenteres for de ansatte 29. september.

Klubbleder Helland er selv på Oslo-kontoret fredag. Hun beskriver stemningen i Karl Johans gate fredag som avventende til hva som vil bli presentert neste uke.

Helland er ikke overrasket over meldingen fra ledelsen om at målet ikke er nådd. Hennes håp er fortsatt å unngå oppsigelser.

– Arbeidet pågår fortsatt.

– Har du tanker om hvor mange ledelsen har satt som mål?

– Dette er et arbeid som pågår og bli presentert neste uke. Det er signalisert frivillige løsninger videre.

Trolig vil det lyses ut en ny sluttpakkefrist når ledelsen har presentert sine planer neste uke.

Helland sier at faren for oppsigelser ikke har økt gjennom at ledelsen ikke har nådd sitt mål. Men beskjeden fra ledelsen har hele tiden vært at de ansatte må forvente overtallighet som vil innebære oppsigelser om de ikke kommer i havn gjennom frivillige løsninger.

Powered by Labrador CMS