TVNorge-sjef Harald Strømme. Foto: TVNorge

Ansatte tatt på sengen

Etter 30 dager i sjef har Harald Strømme vedtatt å avvikle all redaksjonell nyhetsvirksomhet i TVNorge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke ble det kjent at OsloTV skal legges ned. Denne uken ble 18 år gamle Aktuelt vedtatt lagt ned. Så hva betyr det for TVNorge?

Naturlig

– Det betyr at det er et skifte, vi ønsker å rendyrke profilen som en bred norsk underholdningskanal. Da er dette en naturlig konsekvens. Det som var riktig da TVNorge startet er ikke riktig i dag.

Strømme sier at dette ikke er et sparetiltak, men et offensivt grep fra TVNorge. Etter det Journalisten kjenner til har det kostet TVNorge i overkant av 40 millioner kroner årlig å produsere Aktuelt med sporten og været.

Noe bedre

Fra nyttår har ikke TV 2 lenger noen forpliktelser overfor staten om å ha nyhetssendinger. Strømme forteller at det ikke har påvirket TVNorges beslutning om å ha nyheter.

TVNorges nyhetsredaksjon leverer også innhold til søsterkanalen Radio Norges nyhetssendinger.

– Vi er en av flere leverandører og i så måte er det udramatisk. I utgangspunktet har vi sikkert ikke noen avtale som går lenger enn med Mastiff, som går ut året.

– Hva skal dere fylle sendetiden med nå? Mer Americas funniest home videos?

– He-he, forhåpentligvis skal vi finne på noe bedre i sentral sendetid.

Mange tårer

Leder i redaksjonsklubben, Liza Stokke, forteller at man ikke var forberedt på at dette ville bli konklusjonen fra TVNorges ledelse.

– Vi er fullstendig tatt på sengen. Vi har ikke fått noen signaler om at dette var et alternativ. Det kom overraskende på oss, sier Stokke.

Kontrakten mellom TVNorge og nyhetsprodusent MTV Mastiff går ut ved nyttår og skulle reforhandles nå. I den sammenheng har det vært varslet at det kunne komme endringer i kontrakten.

– Det er blitt felt mange tårer i redaksjonen i dag. Folk er veldig lei seg, vi er en liten gjeng som er veldig sammensveiset. Dette er en forferdelig trist dag. Det å bli arbeidsledig 1.1. 2010 er jo ikke som å bli det 1.1.2007.

Stokke mener det er synd at TVNorge legger ned programmet som har vært motsatsen til glamour-TV og puppeprogrammene på kanalen.

Powered by Labrador CMS