– Urettferdig forskjellsbehandling

Journalistene i innenriksavdelingen blir ikke direkteplassert på toppen av lønnsstigen, slik tilfellet er ved de andre nyhetsavdelingene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Vigdis Hvaal, fast vikar i Dagsrevyens innenriksavdeling og tilknyttet NRK siden endt utdanning i 1998, sier hun klarer seg bra så lenge hun er alene og barnløs. Mye overtid gjør at hun likevel tjener godt.

– Min grunnlønn er ca. 250.000, og det har jeg ikke sjans til å klare meg på. Men det er sjelden jeg sier nei til vakter, og med all overtid ender jeg på rundt 400.000. Dette går så lenge jeg er alene og kan jobbe så mye. Dersom jeg får barn, og iallfall om jeg blir alenemor, vil jeg måtte flytte tilbake til mamma, sier Hvaal.

– Men hvorfor søkte du som ung journalist deg til NRK med det lave lønnsnivået?

– Jeg søkte jobber både i TV 2 og NRK, men fikk først napp her. Dessuten vil jeg helst jobbe her av journalistiske grunner. Jeg trives bedre med måten NRK presenterer nyheter på, sier Hvaal, som mener lønnssituasjonen er spesielt urettferdig for dem som jobber i innenriksavdelingen. Ved andre nyhetsavdelinger blir medarbeiderne faktisk direkteplassert på toppen av stigen. Det er ikke tilfelle i innenriksavdelingen.

– Det betyr at jeg må jobbe 12 år til for å få samme lønn som en som starter i økonomiavdelingen i morgen. Denne forskjellsbehandlingen er dypt urettferdig, påpeker Hvaal.

NRKJ-leder Sigmund Raanes er enig med Hvaal i det, men tror at dette spørsmålet best kan løses utenom tariffoppgjøret.

Powered by Labrador CMS