Nettavisen:

Roy Kvatningen I New York. Bildet er tatt da han dekket New York Rangers ved en tidligere anledning. Foto: Privat

Roy Kvatningen blir New York-korrespondent

Sportsredaktøren i Nettavisen foreslo selv at han kunne reise til USA. Mens Dagen satser videre på korrespondent i Israel, som eneste norske avis.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Roy Kvatningen slutter i stillingen som sportsredaktør i Nettavisen løpet av våren for å bli New York-korrespondent for samme avis. Stillingen kom til etter den avtroppende redaktørens ønske.

– Jeg var sykemeldt med lungebetennelse et par måneder og tok kontakt med Gunnar (Stavrum, Nettavisenredaktør red.anm.) mens jeg var syk. Etter at jeg kom tilbake snakket vi mer om det, og ble enige.

– Det var altså på ditt eget initiativ?

– Ja, det var jeg som foreslo det. Gunnar har i flere år sagt at han ønsker en korrespondent i New York, og at folk bare måtte melde seg. Jeg har vært veldig fornøyd med jobben som sportsredaktør. Etter hvert ble imidlertid ønsket om å gjøre noe nytt større.

Se en oversikt over norske redaksjoners korrespondenter her.

Til favorittbyen

Kvatningen har hatt lyst en god stund. New York er favorittbyen, om enn han bare har vært der som turist tidligere. Som korrespondent vil han nå gå fra å dekke bare sport til å dekke så vel politikk som samfunn, medier og kultur.

– Jeg ble sportsredaktør for rundt fire år siden, og har kost meg veldig med det. Men jeg har lyst til å lære og utvikle meg mer som journalist. Jeg skal selvsagt dekke sport der borte også. Men det er vel så spennende med amerikansk politikk og dens innflytelse på samfunnet.

– Hva gleder du deg mest til?

– Valgkampen i USA. Det er stort og viktig. Det er et fagfelt jeg ikke har jobbet med tidligere, slik at det blir mange utfordringer, som jo er gøy. Jeg er spent på og gleder meg til å forhåpentligvis gi leserne en god dekning av valget.

– New York blir et eventyr, og det er en drøm som går i oppfyllelse for meg når jeg nå både får bo i New York og jobbe med journalistikk.

– Hva kommer du til å savne?

– Jeg kommer til å savne det å sitte i en nokså stor redaksjon, og ha liv og røre rundt meg. Det blir en utfordring i seg selv å være sin egen redaksjon. Jeg vil og savne det å gå ut med kollegaer og selve miljøet.

Ekstremt fleksibelt

Det er foreløpig lite som er klart når det kommer til det praktiske rundt stillingen, utover at den foreløpig er begrenset til ett år fra rundt 1. august. Kvatningen har ennå ikke ordnet visum. Det er heller ikke klart med verken bolig eller hvilken kontorordning han skal ha.

– Jeg tror og håper at begge parter ser for seg at det kan bli to eller tre år. Nå har imidlertid begge parter friheten til å endre kurs etter ett år.

– Er Nettavisen så fleksibelt som du gir inntrykk av?

– Ja, ekstremt fleksibelt. Når en er en slik liten oppkomling som Nettavisen historisk har vært, er en nødt til å være fleksibel. Så jeg er ikke bekymret. Jeg håper jeg kommer tilbake med en erfaring som gjør at jeg kan jobbe i flere avdelinger, alt utf ra hva Gunnar ønsker.

USA viktig

Ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen bekrefter at det finnes flere åpninger for å foreslå seg selv som korrespondent for avisen. Disse har imidlertid hva han kaller en naturlig innskrenking:

– Det må være et sted vi ville ønske å ha en reporter, og det vil vare så lenge Nettavisen er fornøyd. Altså midlertidig, sier Stavrum.

– Vi har en korrespondent i Bangkok, og nå får vi en korrespondent i New York. De er fast ansatte med full lønn. Altså ikke stringere. Det er lurt å bo i ulike tidssoner for å dekke døgnet, og det gir oss gode impulser som gjør Nettavisen bedre. Og vi kan rykke raskt.

– Hva betyr denne satsingen for Nettavisen?

– USA er viktig. Både som kilde for populærkultur og maktpolitikk, og for medieutvikling. Den betyr at vi tør utvikle i praksis noe vi tror i teorien, nemlig at man på nett kan arbeide hvor som helst, når som helst.

– Hvilke forventninger har dere til det Kvatningen skal levere?

– Ikke annerledes enn at vi tror han skaffer bedre stoff og flere lesere ved å oppholde seg i New York City, fremfor i Oslo.

Dagen i Jerusalem

Kenneth Fjell Rasmussen har flyttet til Jerusalem for å bli ny Dagen-korrespondent.

Også Dagen har ansatt ny korrespondent. Kenneth Fjell Rasmussen (44) får base i Jerusalem. Dagen blir dermed eneste norske avis med egen korrespondent bosatt i Israel.

- Å være korrespondent i Israel må være noe av det mest spennende en kan gjøre i dette yrket. Det er stor interesse for det som skjer i regionen og hele verdens medier er der. Leserne våre i Dagen kan heller ikke få nok stoff derfra, sier Fjell Rasmussen til egen avis.

Seriøs journalistikk

Han betegner den norske dekningen fra Israel som skjeiv, både i forhold til hva en rapporterer og hva en unnlater å rapportere.

- Jeg vil drive seriøs journalistikk og ta med stemmene som ofte er fraværende, sier han.

Fjell Rasmussen startet som skrivende journalist i Dagen høsten 1998 og kommer nå fra en stilling som nyhetsleder. Han overtar korrespondentjobben i Israel etter John Solsvik, som nå vil arbeide fra Bergen.

Fjell Rasmussen er utdannet i journalistikk og kommunikasjon ved NLA Høgskolen Gimlekollen og Northwestern University i Minnesota.

Powered by Labrador CMS