Oppgitt over Tun Media

Fungerende leder av redaksjonsklubben i avisa Valdres, Tor Harald Skogheim, er oppgitt over det han oppfatter som et råkjør fra Tun Medias side.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Skogheim sier at redaksjonsklubben ikke har behandlet saken, og at han derfor uttaler seg på egne vegne.

– Jeg oppfatter at de ansatte ikke skjønner hvorfor det haster sånn for Tun Media, som vi i utgangspunktet så på som en interessant, mulig eier på sikt. For meg og mange andre ansatte er Tuns framgangsmåte egnet til å ødelegge det som kunne vært en mulig god prosess videre.

Trenger ro

Skogheim, som også er varamedlem til VVTs styre, mener bedriften må få gjennomføre den omfattende interne gjennomgangen i ro.

– Hvis Tun ønsker å bli en større eier i VVT, og ha et godt forhold til de ansatte, så hadde Bertheussen vært tjent med å dempe tonen sin. Hans råkjør i mediene skaper unødig uro i en viktig periode for bedriften. Det inngir ikke tillit, og reduserer sjansen for at de ansatte vil applaudere Tun som en framtidig eier. Denne framgangsmåten vil heller ikke få flere aksjonærer til å slå følge med Tun, mener Skogheim.

Vil ha styreplass

På spørsmål om hvorfor Tun Media ikke kan vente til VVT og konsulentselskapet Rokade er ferdig med den interne gjennomgangen av driften, svarer administrerende direktør Terje Bertheussen:

– Alt er relativt, og vi kan godt vente hvis vi ikke lykkes nå. I første omgang ønsker vi å få samtykke fra styret for overdragelsen av de ti aksjene, som vi har gjort avtale med aksjonærer om å kjøpe.

– Og da vil dere kreve styreplass?

– Ja, det synes jeg er helt naturlig, ettersom vi blir blant de største aksjonærene, sier Bertheussen.

Blander seg ikke inn

Tor Harald Skogheim sier at han ikke har opplevd det som problematisk at Mads Nygaard fra Rokade har vært konstituert som både administrerende direktør og ansvarlig redaktør siden august.

– Nygaard blander seg i realiteten ikke inn i det redaksjonelle, det er det redaktør Torbjørn Moen som håndterer i det daglige. Slik var det også under tidligere administrerende direktør og ansvarlig redaktør Tom Martinsen. Nå er styret i gang med å tilsette både administrerende direktør og ansvarlig redaktør, slik at disse rollene blir delt. Det blir nok formelt sett riktigere, mener Skogheim.

NR overrasket

Generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Nils E. Øy, er overrasket over at VVT har innsatt Nygaard som ansvarlig redaktør.

– Hvis dette er riktig, så liker jeg det slett ikke. Det burde være unødvendig, for bedriften har andre folk som kan ivareta ansvarlig redaktørfunksjonen, sier Øy.

Powered by Labrador CMS