Utviklingsredaktør Øyvind Brenne, her med VG-kollega Mathias Jørgensen.

VG

VG lanserer åpenhets-portalen «Slik jobber vi i VG»

– Legger lista høyere for oss selv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– VG tar grep for enda mer åpenhet, er beskjeden i en pressemelding sendt ut fra avisa.

VG var tidlig ute med logg over rettelser og endringer i artikler, som et krisetiltak etter Sofie-saken. Flere andre medier har senere fulgt etter.

Nå trapper VG opp åpenheten videre, og lanserer en egen åpenhetsportal med navn «Slik jobber vi i VG». Her samler avisa redaksjonelle vurderinger som tidligere har blitt publisert sporadisk, retteloggen og ofte stilte spørsmål.

– VG ønsker å være i front av utviklingen av åpenhet i journalistikken, og med dette setter vi en ny standard, sier VGs utviklingsredaktør Øyvind Brenne i meldingen.

Han mener VG tidligere har informert om valgene sine mer tilfeldig, og oftere i andre medier enn på egen plattform og overfor egne brukere.

– Det viktigste er at vurderingene der det er relevant blir tilgjengeliggjort i samme artikkel, video eller podkast. Det er jo der det store flertallet av brukerne vil få med seg informasjonen. Så samler vi vurderingene i en feed i tillegg, for økt oversikt og etterprøvbarhet, sier Brenne.

– Ved å etablere en åpenhetsportal og sette åpenhet eksternt som en del av driften legger vi lista høyere for oss selv. Men tiden hvor man kunne sitte i lukkede redaksjoner med fasit uten å lytte til brukere eller se behov for å forklare sammenhenger har vært over i årevis allerede. Jeg er overbevist om at dette hever nivået på journalistikken for brukerne våre, sier Brenne i meldingen.

Powered by Labrador CMS