Maria Mena under en opptreden på Stavernfestivalen i sommer. Foto: Tore Sætre/Wikimedia Commons.

Maria Mena kaller VG-sak om Mia Gundersen mobbing

VGs Stein Østbø setter innlegget på kontoen for svak impulskontroll.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag publiserte VG saken «Mia Gundersen solgte seks billetter i hjembyen», der de skriver at det har vært dårlig respons blant publikum på artistens julekonserter, og at flere av konsertene har blitt avlyst.

Dette har fått artist Maria Mena til å reagere. Hun skriver i et innlegg på Facebook-siden sin at hun irriterer seg over at hun ved å dele bildet av saken gir den mer oppmerksomhet, men at hun måtte si fra.

Hun presiserer at selv om dette er mennesker som stikker seg frem, er de fortsatt enkeltmennesker og påpeker at VG er en stor avis med mye makt.

Mena kaller VG-saken mobbing og spør etter nyhetsverdien i dette. 

«Hvor vil dere?!!»

 «Mia har (som jeg har forstått.. vi er ikke nære vennner.) vært åpen om hvor vondt det har vært å stille seg sårbar og åpen på scenen før! OG hun har nettopp vært igjennom en opprivende fase i livet slik jeg forstår. Vi er artister- ikke politikere og vi selger ALLE til tider dårlig.. men trenger vi egentlig at dere skriver saker om det??!!! Så hva i himmelens navn er dette godt for?!! Hvor vil dere?!! Såre oss? Jekke oss ned? Jeg kan fortelle dere dette.. at de mest usikre menneskene jeg kjenner er nettopp kunstnere! Vi trenger ikke deres hjelp til å føle oss små! Det klarer vi fint på egenhånd!» skriver Mena.

Interessert i medienyheter? Lik Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

 

Det er imidlertidig ikke første gang hun går hardt ut mot avisen. Da VG med tittelen «Au da, Agnete» annonserte at Agnete Johnsen hadde røket ut av Melodi Grand Prix, gratulerte Mena avisen med tidenes mobbe-overskrift. Denne saken trekker hun fram igjen i innlegget om Mia Gundersen. (Les hele Maria Menas innlegg nederst i saken).

Les også: VG-vinkling på filmpris får sterk kritikk

Faktabasert nyhetssak

Journalisten har vært i kontakt med Stein Østbø, som leder VGs Rampelys-avdeling i Atle Jørstads fravær. Han forteller at han ut fra et nyhetssynspunkt har vanskelig for å forstå kritikken.

– Dette er en faktabasert nyhetssak om en profilert artist som kun har solgt seks billetter i sin egen hjemby. Vi hadde også skrevet en sak dersom Maria Mena hadde solgt åtte billetter til sin julekonsert i Sagene kirke. Dette er artister som også må tåle andre typer saker enn gladsakene de velvillig stiller opp for i mediene.

– Hvilke vurderinger gjorde dere før dere publiserte saken om Mia Gundersen? Tok dere i betraktning at hun nylig har gått gjennom en skilsmisse?

– Enhver profilert artist som føler seg sterk nok til å stå på en scene i førjulstida er også sterk nok til å tåle nyhetsjournalistikk rundt sitt yrke.

Heiagjeng

Østbø mener VG overhodet ikke mobber Mia Gundersen i artikkelen. Han påpeker at mobbing er et alvorlig problem, og mener derfor det er synd at Maria Mena bidrar til å utvanne mobbebegrepet ved å mobilisere det han omtaler som heiagjengen hennes på Facebook.

– At hun samtidig insinuerer at VG har oppført seg dårlig mot Agnete Johnsen, er å gå langt over streken. Mena, som selv skal ha vært plaget av nettroll, bør tenke gjennom sin egen påvirkning i sosiale medier når hun poster sine innlegg. Innlegget om Mia Gundersen og VG setter jeg på kontoen for svak impulskontroll.

– Har dere fått reaksjoner fra andre på saken?

– Jeg har registrert reaksjoner på Facebook, ja. Men som sagt; heiagjenger ser seg ofte blinde på fakta så lenge de kan innkassere goodwill på verdensveven.

Powered by Labrador CMS