Pris for jordbærpirater, dyresex og furumøbler

Prisen for sommerens sjokk gikk til sommervikar Hanne L. Kirknes i VG for «Hjelp – jeg er blitt SVENSK!»

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I går hadde journalistvikarene i Oslo-redaksjonene sin tradisjonelle sommerfest. I bakgården på utestedet Fugazi var innpå 300 personer innom i løpet av kvelden, ifølge Ida Giske, en av sommervikarene i Dagbladet som arrangerte årets fest.

Høydepunktet var utdeling av sommervikarprisene. Hanne L. Kirknes i VG vant suverent prisen for årets sjokk. Saken handlet om Sølvi Indsetviken som fikk sjokkbeskjeden om at hun er svensk, ikke norsk, slik hun har trodd hele sitt 54-årige liv. Juryens begrunnelse slo fast at saken, som handler om å falle til fienden, berørte oss alle. Ja, i den grad at jurymedlemmene fikk skjelvende underleppe og tårer i øynene av å lese om drosjeeieren fra Nittedal som i saken uttalte til landets største avis: «Jeg er født og oppvokst i Norge, og ble helt satt ut.»

Sommerens skup

Prisen for sommerens skup gikk til Amund Trellevik i Aftenpostens forbrukeravdeling.

Etter å ha fått ut hemmelige dokumenter som har stor offentlig interesse og grundig lest gjennom og analysert disse kunne journalisten avsløre «sjokkerende endringer i eksisterende samfunnsstrukturer»: En forhåndstitt i IKEA-katalogen viser at furu er tilbake!

Agurkprisen

Den handler ikke om agurk som sådan, men saken beveger seg ikke lenger enn fra grønnsakdisken til bærdisken. Kim Daniel Lindegaard i VG kunne avsløre hvordan kunder opptrer som jordbærpirater, flytter jordbær fra en kurv til en annen og slik karer til seg de beste bærene.

Journalisten slår fast i saken at «Manglende jordbæretikette har nærmest blitt en trend og er til irritasjon for mange». Videre forteller en Oslo-mann i den prisbelønte saken at noen kunder er så frekke at de graver i kurvene.

Både pris og ærefullt ros

I forbindelse med prisen for sommerens tittel delte juryen seg i to for eller mot om tittelen hadde dekning for utspillet om dyrenes sex-lyst. Juryen mente likevel at vinnertittelen på en unik og nyskapende måte kombinerer sex, kjønnssykdom og dyrehistorier: «Klamydiaepidemi hos kåte koalabjørner.»

Det var Hans Inge Giske Langø i Nettavisen som stakk av med tittelprisen. I tillegg til innrammet diplom, rosa krone på hodet og en drink i baren som alle prisvinnerne fikk, ble Langø ærefullt og muntlig utmerket. Han fikk ros for å være den sommervikaren som hadde flest nominasjoner av alle, og samtlige nominasjoner var levert inn av ham selv.

Powered by Labrador CMS