Torry Pedersen. Foto: Birgit Dannenberg

VG legger ned lokalkontorene i Tromsø, Trondheim og Bergen

Også VGTV og nyhetsavdelingen rammes av kutt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG må kutte kostnader på mellom 30 og 60 millioner kroner i løpet av inneværende år. Torsdag ble ledelsens planer for hvor kuttene skal tas presentert for de ansatte på et allmøte.

Strategisk analyse

Et av dem er at lokalkontorene i Tromsø, Trondheim og Bergen legges ned. Ved hvert lokalkontor jobber det to journalister og én fotograf.

Sjefredaktør og ansvarlig redaktør Torry Pedersen i VG begrunner nedleggelsene overfor Journalisten med at det er et område hvor det smerter minst.

– Vi må ta ubehagelig valg og en strategisk analyse av VG viser at dette var et område hvor det var gjennomførbart, sier Pedersen.

Nyvalgt leder Tor-Erling Thømt Ruud i redaksjonsklubben er kritisk til ledelsens valg om å legge ned lokalkontorene.

– Vi er uenig i at lokalkontorene må tas, sier Ruud.

Kutt over hele linja

De 31 andre årsverkene sier VG-sjefen skal tas i alle avdelinger på huset med unntak av i utviklingsavdelingen.

– Vi må redusere på desken, i nyhetsrommet, VGTV, feature og VG+.

Hvor mange som må gå innenfor de enkelte avdelingene vil ikke VG-sjefen tallfeste selv om han sier at det er definert noen mål.

– Nå er det en åpen sluttpakkerunde i hele huset.

Pedersen erkjenner at avisen må dekke noen områder i mindre grad, men sier at målet om å være den største norske nettavisen ligger fast.

Klubblederen sier at det er en tung dag for de ansatte i VG torsdag. Redaksjonsklubben håper avisen skal komme i mål gjennom frivillige ordninger.

– Nå må alle ta et valg om VG fortsatt er et sted man vil jobbe. Det er en tung refleksjon å gjøre, sier Ruud.

Reduserte inntekter

VG hadde et opplag på ukedager på 115.422 eksemplarer ved utgangen av tredje kvartal mot 138.915 eksemplarer ett år tidligere. Det tilsvarer en nedgang på 20 prosent.

Mediehuset hadde et driftsresultat på 74 millioner kroner per tredje kvartal av en omsetning på 442 millioner kroner. Ved utgangen av tredje kvartal i 2014 hadde avisen et resultat på 87 millioner kroner av en omsetning på 513 millioner kroner.

VGs digitale inntekter ble redusert fra 519 millioner kroner i tredje kvartal 2014 til 464 millioner kroner i fjor. For papir er fallet fra 977 millioner kroner i 2014 til 890 millioner kroner i fjor. Ifølge en oversikt Klassekampen trykket onsdag er det første gang siden 2011 at de samlede driftsinntektene er under 1,37 milliarder kroner.

Sluttpakkevinduet i VG er åpent til 5. februar.

Powered by Labrador CMS