Thomas Boe Hornburg. Foto: Aftenposten

Dette er Aftenpostens nye kommentator

I sommer vikarierte han, nå blir jobben fast.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Thomas Boe Hornburg (38) kan være et ukjent navn for mange, men for de som har fulgt med i Aftenposten, har de nok fått med seg navnet. Han har arbeidet i avisen siden 2006. Først som redaktør for Aftenpostens digitale del, og så som politisk journalist fra 2008.

Mange søkere

Men Hornburg hadde allerede en forsmak av jobben han snart trer inn da han vikarierte i kommentaravdelingen.

– Det har vært en stor og veldig god bunke med søkere. Og det har vært utrolig vanskelig prosess å måtte velge bort dyktige folk som jeg gjerne skulle sett som kommentatorer i Aftenposten, sier politisk redaktør Harald Stanghelle, som legger til at han samtidig synes det er flott at de fant personen de lette etter i eget hus.

– Akkurat det var ikke gitt på forhånd.

Hornburg er utdannet ved Norges Handelshøyskole og London School of Business og har hovedfag i idéhistorie. Han begynte som trainee i Schibsted for 12 år siden.

Tidligere har han skrevet for blant annet Morgenbladet, Samtiden, Tidens Tegn og Dagbladet. Han har også vært med å starte de politiske tenketankene Sosialt Liberalt forum i 2004 og Liblab i 2005.

God tid

Den nye kommentatoren tar over etter Håvard Narum og tiltrer stillingen først i august. Derfor ønsker han ikke å komme med noen nærmere løfter om hvor han står eller hva han vil mene.

– Jeg har god tid til å glede meg til jobben og planlegge. Jeg skal bruke tiden til å tenke gjennom de mange utfordrende sidene ved jobben, og dem er det mange av, sier Hornburg.

Powered by Labrador CMS