Det kan gå mot en rask avklaring på salget av eierposter i Amedia. Foto: Glenn Slydal Johansen

Investeringsfond og bankstiftelse nevnes som mulige nye eiere i Amedia

Det kan bli en avgjørelse innen to uker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ifølge kilder som står prosessen nær, kan det norske investeringsselskapet Ferd trekke det lengste strået, muligens sammen med et utenlandsk investeringsfond, skriver Klassekampen.
 
«Uansett om Ferd er med i en prosess eller ikke, så kan vi nok ikke kommentere dette», skriver styreleder Johan H. Andresen i Ferd i en epost til avisen.
 
Sentrale kilder Journalisten.no har snakket med lørdag sier at Ferd ikke er aktuell som kjøper.
 
Les mer om bakgrunnen her: Mot avklaring på Amedia-salg
 
Medier24 skriver lørdag, med henvisning til “flere uavhengige, anonyme kilder med kjennskap til prosessen”, at Sparebankstiftelsen DNB og minst én annen aktør skal være aktuelle som kjøpere av Amedia.

DNB-stiftelsen forvalter en kapital på 20 milliarder kroner og deler hvert år ut mange millioner kroner til ulike kunst- og kulturformål. Ifølge nettavisen vurderer stiftelsen nå å bruke mellom 1 og 2 milliarder kroner på å kjøpe Amedia fra Telenor, LO og Fritt Ord.

Les også: Kald skulder fra stiftelser

Telenor vil ut

LO og noen enkeltforbund i LO eier samlet 44,6 prosent av Amedia-aksjene, mens Telenor kontrollerer 44,2 prosent. Telenor ønsker seg ut av Amedia, mens LO har sagt seg villig til å selge seg ned. Hvor langt ned er imidlertid uklart.

Ledelsen i Arbeidernes Presseforbund er bekymret over muligheten for at LO selger seg helt ut av Amedia, og samlet derfor sitt forbundsstyre onsdag. Forbundet organiserer flere hundre journalister, redaktører og direktører i Amedia.

“I den tiden vi er inne i, med store omstillinger, kutt og nedbemanninger, mener vi det er viktig at LO fortsetter sitt eierskap i konsernet for å sikre norsk eierskap,ryddige og solide prosesser”, uttalte forbundsleder Nina Hanssen i en pressemelding forbundsstyret sendte ut onsdag.

Se Journalistens dekning av Amedia

Monty ikke med, men…

Tidligere i uken bekreftet Polaris Media i Trondheim at selskapet ikke var med i andre budrunde da fristen for å legge inn bud på mediegruppen gikk ut. Heller ikke David Montgomery, som gjennom Edda Media tidligere har eid en rekke av avisene, er med i sluttrunden, bekrefter Truls Velgaard, som var konserndirektør i Edda Media før det ble solgt til A-pressen.
 
Montgomerys investeringsselskap har likevel ikke trukket seg fra salgsprosessen, sier Velgaard.
 
– Montgomery er fortsatt interessert i å vurdere mulighetene rundt Amedia. Fra hans side er det ikke snakk om noen lukket dør.

Ifølge både Medier 24 og Klassekampen tyder mye på at salget av Amedia kan bli avgjort raskt. Det er berammet møte i konsernstyret 1. mars.

Powered by Labrador CMS