Flere ferske aviser i påska

En spørrerunde som Mediebedriftenes Landsforening har foretatt tyder på at 16 aviser kommer ut påskeaften. Av disse er ni ferske nyhetsaviser, mens de sju resterende er hermetikk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG håpet å kunne utgi fersk avis 2. påskedag, men forsøket strandet da man ikke kom til enighet med redaksjonsklubben. Dermed skrinla også Dagbladet eventuelle planer om en avis 2. påskedag i denne omgang.

Begge nøyer seg derfor med å komme ut påskeaften, og som tidligere år blir også årets utgave fylt med «hermetikk», det vil si nyheter og saker produsert før påskehelga satte inn. Det samme gjelder den tredje store Oslo-avisen, Aftenposten, som setter sluttstrek for sin redaksjon tirsdag kveld.

Totalt har 16 aviser svart bekreftende på MBLs henvendelse om at de utgir avis påskeaften, og av disse har ni opplyst at lørdagsavisen blir ferskvare.

Disse er: Adresseavisen, Bergens Tidende, Bergensavisen, Rogalands Avis, Stavanger Aftenblad, Sunnmørsposten, Telemarksavisa, Tidens Krav og Østlands-Posten.

Foruten de tre tidligere nevnte hermetikk-avisene fra Oslo, kommer også Avisa Nordland, Firda, Lofotposten og Troms Folkeblad med påskeaviser hvor det redaksjonelle arbeidet er avsluttet før påska.

Powered by Labrador CMS