Har kartlagt trafikkulykker

Bergens Tidende håper kartet kan være en ressurs for andre aviser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bergens Tidende (BT) har samlet alle de 11.440 alvorlige trafikkulykkene i Norge de siste ti årene i et Google-kart. Ulykkene kan blant annet sorteres på tidspunkt og alder på de involverte.

Se kartet her.

Nyhetsleder Tor Olav Mørseth i BT synes det har vært et spennende prosjekt.

– Vi presenterer store mengder data der leserne selv kan gjøre sine undersøkelser.

Kartet inneholder også informasjon om ukedager, fartsgrense, bebyggelse, stedsforhold, alvorlighet, ulykkestype, føre- og værforhold og kjøretøy.

– Jobbet aktivt

Mørseth sier BT har jobbet aktivt for å få tilgang til Statens vegvesens tall. Ideen kom opprinnelig fra webutviklerne, som har samarbeidet tett med journalistene.

– Dette har vært et slags prøveprosjekt for oss. Med en større tilgang på store datamengder, gir det nye muligheter for journalistikken, noe jeg tror blir viktig fremover.

Vegvesenet er ifølge Mørseth såpass fornøyd at de er interessert i å få en versjon av kartet til eget bruk. De har også fått god respons fra leserne.

– Dette er noe vi ser at leserne våre liker. Våre erfaringer er at godt stoff om trafikk er blant det best leste på våre nettsider.

Tilbyr løsning

Kartet oppdateres med nye ulykkestall etter hvert. BT ber dessuten leserne legge inn informasjon om hvor det er farlig i trafikken. Hittil har nesten 700 gjort det.

BT ønsker at kartet skal være en ressurs for andre aviser, som kan gå gjennom ulykkesbildet i sitt nærområde og lignende. De tilbyr derfor en forenklet kartløsning til alle aviser, og den fullstendige løsningen til sine samarbeidspartnere i Media Norge.

Powered by Labrador CMS