Bergen 20040819Tv2-haustlandseningFoto: Marit Hommedal/ScanpixTV 2s sportssjef Bjørn Taalesen2005

- Vi kan gå på lufta nå

Men før det skjer må distribusjonen til TV 2s nye kanal være på plass. I mellomtiden skal rundt 20 årsverk fylles.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg trenger reportere som kan være historiefortellere, skriv det. Bjørn Taalesen er ved slutten av en samtale med Journalisten om Nyhetskanalen for sport.

Det virker spikret nå. Når Canal Digital, Get, Viasat eller RiksTV er blitt enig med TV 2 om hva kanalen er verdt å betale for hver måned, vil det ikke ta lange tiden før kanalen går på luften.

Forhandler

Egentlig er den der allerede. Bare at den heter TV 2 Sport 1 og er en såkalt kioskkanal. Men siden TV 2 ikke lenger har norsk toppfotball, er det begrenset med innhold til en slik kanal.

– Vi skal på luften så fort som mulig. Når avtalene er i boks, så kan det gå veldig raskt, sier Taalesen. Han forteller at det ikke er første gang TV 2 vil starte kanalen. Journalisten fortalte allerede i oktober 2010 om at TV 2 planla denne og en nyhetskanal med økonominyheter.

Derfor mener Taalesen det burde være mulighet til å få kanalen på plass veldig kjapt.

Likevel er det nok prematurt, sier han, å gi ut sendeplanen, slik de ser den for seg. Foreløpig er akkurat den i en idé-/utviklingsfase. Uansett forteller sportssjefen at det vil være snakk om sportsnyheter fra morgen til ettermiddag. Så ser han for seg overføring fra en kamp, for eksempel håndball, fotball eller ishockey på kvelden, ispedd flere nyheter.

Landslagstrening

Og det ikke nødvendigvis bare kampene som går direkte. Det kan være treningen til herrelandslaget i fotball.

– Når jeg har seks folk i sving der, kan vi jo sende treningene dersom de er åpne, sier han.

Og det er her dette med historieforteller kommer inn. For inntil tjue årsverk skal TV 2 ansette til å jobbe med kanalen som ligger i Bergen. Mange av dem reportere.

– Det er jo uansett ikke så spennende å bare se bildene fra en trening. Derfor vil jeg ha reportere som er gode historiefortellere.

Powered by Labrador CMS