Overrasket over Dagblad-intervju

Trykker intevju med Magne Raundalen hvor han oppfordrer til å ikke bruke bilde av den drepte femåringen, samtidig som avisen selv avbilder henne på førstesiden.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er ikke overrasket over at VG og Dagbladet i dag velger å gå ut med bilde av den fem år gamle jenta, men jeg er overrasket over at Dagbladet likevel trykker intervjuet med meg, sier Raundalen.

Ber avisene ikke bruke bilde

I intervjuet i Dagbladet kommer han med skarp kritikk av VG for førstesideoppslagene fra Kragerø. Han ber også om at avisene ikke bruker bilde av den fem år gamle jenta som er drept i Kragerø.

Og Raundalen får svar – på første side. Både Dagbladet og VG kjører i dag fullt bilde av den drepte femåringen i tillegg til detaljer som brev drapsmannen skal ha skrevet.

Dagbladets etikkredaktør Lars Helle begrunner bildebruken med at drapet er en viktig offentlig sak.

Offentlig dekning viktig

– Det er et viktig prinsipp at slike saker også får en skikkelig og grundig offentlig dekning i mediene, sier Helle til Dagbladet.

Magne Raundalen sier at saken viser at en brutal virkelighet selger aviser, og at det er det viktige ved utformingen av førstesidene. Han er ikke uenig i at slike saker blir omtalt i mediene, men mener at avisene må tenke nøye gjennom hvordan de utformer førstesiden.

Bilder av barn

– Bilder av barn tiltrekker barn på samme måte som lekeplasser gjør det, men ikke parkeringsplasser. Førstesidene er rene salgsplakater og blir sett av alle i det offentlige rom, også mange barn.

– Hva er løsningen?

– I forbindelse med Overhalla-saken bestemte Trønderavisene seg for at de ikke skulle omtale saken på første side. Jeg tror ikke trønderne ble så veldig mye dummere av det, sier Raundalen.

Powered by Labrador CMS