Mediefolk:

Expressen har i dag fått ny sjefredaktør. Redaksjonssjef Klas Granström rykker opp.
Expressen har i dag fått ny sjefredaktør. Redaksjonssjef Klas Granström rykker opp.

Klas Granström er ny sjefredaktør i Expressen

Får jobben fast.

Publisert Sist oppdatert

Thomas Mattssons brå avgang som sjefredaktør i Expressen i fjor sommer kom overraskende på mange, og i svenske medier har det vært mange spekulasjoner om hvem som ville ta over.

Klas Granström (43) har vært konstituert som sjefredaktør. I dag kom nyheten om at han får jobben fast.

– Jeg er glad og beæret over at eierne, styret og administrerende direktør har gitt meg tilliten til å lede Expressen, sier Granström i en pressemelding.

Han peker videre på at det som gjør ham mest glad, er muligheten til å få jobbe med en redaksjon som under tøffe forhold, produserer bedre journalistikk enn noen gang.

– Expressens jobb er å fortelle virkeligheten slik den ser ut, på en måte som når de virkelig store leser- og seertallene. Når andre stopper bak pulten, er vi der og rapporterer om menneskene og utfordringene deres i Kiruna, i Krylbo og i Kabul, sier Granström.

Tidligere har Granström jobbet som journalist, nyhetssjef og redaksjonssjef i Dagens Industri, Svenske Dagbladet og Dagens Media. Han kom til Expressen i 2014, og har fram til sommeren 2019 vært redaksjonssjef og leder for digitale medier.

– Expressen-styrets vurdering er at Klas Granström har den nødvendige bredden for oppdraget, sier Anders Eriksson, administrerende direktør i eierselskapet Bonnier News og Expressen.