Hans Petter Kjøge er ansvarlig redaktør i Halden Arbeiderblad. Foto: Birgit Dannenberg

Nye slag i Halden

Redaktøren i Halden Arbeiderblad bedt om å forlate eiermøte, er bekymret for avisas framtid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det grafiske forbundet i Østfold ville ikke ha ledelsen i avisen til stede da de kalte inn til eiermøte i går.

– Ledelsen trakasserer grafikerne

Fra talerstolen ble det fra lederen i det grafiske forbundet i Østfold hevdet at ledelsen hadde trakassert grafikerne.

Redaktør Hans Petter Kjøge i Halden Arbeiderblad nekter for å ha trakassert og fikk siden en korrigering.

– Jeg har følt meg trakassert, men det er av styret og ikke av Kjøge, sier klubbleder Kent Morgan Bye i HAs grafiske klubb til Journalisten.

Kjøge sier han ikke vil ha på seg at han har drevet med trakassering.

– At det kommuniseres til eierne når det ikke er sant reagerer jeg sterkt på, sier Kjøge. Han og administrerende direktør Anne-Grethe Kolstad ble bedt om å forlate møtet i går, selv om de er inne på eiersiden i avisen gjennom medlemskapet i Arbeiderbevegelsens Presseforbund.

Vil ikke legge ned trykkeriet

Hensikten med møtet var å legge fram konsulentrapporten som den grafiske klubben har bestilt. Der konkluderes det med at det ikke er nødvendig å legge ned trykkeriet og selge avishuset for å bedre avisens økonomi. Styreleder Yngvar Georg Karlsen har tidligere sagt til Journalisten at han vil trekke seg som styreleder hvis han ikke får gjennomført endringene som styret har vedtatt.

Foran generalforsamlingen i HA 27. april er det nå knyttet stor spenning til om det sittende styret vil få fortsette. Kent Morgan Bye sier utfallet er åpent.

– Det er uvisst hvordan det vil gå. Signalene jeg har fått fra de andre lokale eierne har gitt meg tro på at det kan la seg gjøre å få gjennomslag for vår løsning.

Bekymret for avisens fremtid

Hans Petter Kjøge kaller gårsdagens møteseanse absurd.

– Da påstandene om trakassering kom opp spurte jeg de lokale eierne om det var greit at vi var til stede. Det fikk vi ikke noe svar på og tolket det slik at vi ikke var ønsket og forlot dermed møtet. Jeg har tidligere bedt eierne om å «slutte å slå hverandre i hodet» og heller arbeide for avisens beste, men det ser ikke ut til at det har blitt hørt på. Jeg er bekymret for avisens fremtid.

Bye sier Kjøge og Kolstad måtte regne med at de ikke var ønsket på møtet.

– De rettet en forespørsel dagen før møtet hvor de spurte om det var greit at de kom. Det svarte vi at ikke syntes, men de valgte altså å dukke opp likevel, sier Bye.

Powered by Labrador CMS