– Jeg lurer på om jeg hadde gitt ham oppmerksomhet hvis jeg kunne se, for han så jo litt spesiell ut, sier BBC-profilen Gary O'Donoghue til The Guardian.
O'Donoghue er BBCs politiske hovedkorrespondent for Nord-Amerika, og uttaler seg om intervjuet som gikk verden rundt kort tid etter skytingen på Donald Trumps valgkamparrangement i Pennsylvania 13. juli.
En tilskuer ble drept, og Trump selv ble truffet i øret, da 20 år gamle Thomas Crooks åpnet ild mot podiet.
– Ordene var det som gjaldt
Få minutter etter hendelsen kunne O'Donoghue formidle historien til Trump-supporteren Greg Smith, som synlig rystet fortalte at han selv og andre forsøkte å signalisere til politiet at Crooks befant seg på et tak med et synlig våpen.
Smith ble intervjuet mens han sto med en ølboks i hånden og en Trump-cap med falskt hår på hodet, men fortalte en historie som viste seg å holde vann, og som fikk konsekvenser.
Det får O'Donoghue selv til å tenke at hans blindhet faktisk kan være en styrke:
– Synet kan komme i veien, og ordene var det som virkelig gjaldt, sier han ifølge The Guardian.
Annonse
– Hindre skapt av verden
O'Donoghue befant seg like utenfor arrangementet da skuddene ble avfyrt, og rapporterte straks på direkten mens han og fotografen lå i dekning.
Så reiste han seg, strakk ut hånden og fikk kontakt med forbipasserende Smith.
O'Donoghue, som har vært totalt blind siden han var åtte år, sier til avisa at han håper opptredenen hans i øyeblikket som fikk et så stort publikum kan få flere til å innse at «hindrene som funksjonshemmede møter, ikke er nødt til å være der»:
– De er skapt av verden. De er ikke iboende ved å være blind eller funksjonshemmet. Man kan utrette store ting.