– Muhammed-tegner skulle kveles

Den danske karikaturtegneren Kurt Westergaard skulle kveles med bare nevene av en kampsport-ekspert, ifølge lekkasjer fra etterforskningen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Danske Avisen.dk skriver at Westergaard, som begikk den mest omstridte av Jyllandspostens profettegninger, skulle kveles av en tunisier. Dette skal framgå av dokumenter Politiets etterretningstjeneste (PET) har overlevert Integreringsdepartementet.

Utvises

To tunisiere ble anholdt i en politiaksjon 12. februar, sammen med en danske av marokkansk opprinnelse. Tunisierne ble besluttet utvist fra Danmark. Justis- og integreringsdepartementene har beordret utvisningen.

Det medfører at PET ikke trenger å legge fram sitt bevismateriale i retten. Det har vakt kritikk i Danmark at to utvises uten rettssak, mens den tredje ikke tiltales.

Ifølge Avisen.dk gjennomførte PET allerede i oktober i fjor en hemmelig ransaking av leiligheten til den ene tunisieren i utkanten av Århus. Der fant de en håndskreven tekst som fortalte hvordan attentatmennene ville ta seg fram til Westergaards bolig og gjennomføre drapet.

Tegneren ble varslet om drapsplanen i november og har siden bodd ni forskjellige steder.

Avisen frifunnet

Dansk lagmannsrett har bekreftet frifinnelsen av Jyllands-Posten for ærekrenkelser eller hets mot folkegruppe, skriver Politiken i dag. Det islamske trossamfunn hadde krevd sjefredaktør Carsten Juste og kulturredaktør Flemming Rose straffet for karikaturene.

Ytringsfriheten beskyttes av menneskerettighetene. Det kan bare gripes inn mot en ytring hvis det er nødvendig for «den nasjonale sikkerhet, territorielle integritet eller offentlige sikkerhet», fastslår retten.

Powered by Labrador CMS