Henning Aarset. Foto: Martin Huseby Jensen
Henning Aarset. Foto: Martin Huseby Jensen

Henning Aarset forlater Kommunal Rapport med tungt hjerte

Difi tilbød ham en utfordring det var umulig å si nei til.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

2. april starter tidligere journalist Henning Aarset i jobben som nettansvarlig i Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). Dermed forlater han jobben som ble skreddersydd for ham: produktsjef i Kommunal Rapport

– Du har tidligere meldt overgang fra journalistikken til det kommersielle - og nå forlater du mediebransjen helt. Hvordan føles det?

– Det er vemodig og med tungt hjerte at jeg tok den beslutningen. Kommunal Rapport er kanskje den beste arbeidsplassen jeg noen gang har hatt.

Der har han fått drive med det han liker best; datastøttet journalistikk. Den kunnskapen har han fått bruke til å skape nye inntektstrømmer for avisen - noe han mener er helt avgjørende for fremtidens mediebransje. 

– Jeg mener en avis bør ha minst ti inntektstrømmer, og ikke bare inntekter på annonser og papirsalg. Nå er Kommunal Rapport langt på vei å nå disse ti, sier han og viser til blant annet Leverandørdatabasen.

Les også: Fagpressens gravepris til Kommunal Rapport

Ikke noe synkende skip

Aarset har sammen med Vegard Venli bygget opp databasen, som inneholder rundt 100.000 leverandører til Kommune-Norge. Den viser hvor mye ulike aktører har fakturert hver enkelt kommune.

Det var i oktober 2015 at Aarset forlot journalistikken for å videreutvikle produktet fra markedssiden. I fjor høst ble det kjent at kollegaen Venli ved nyttår gikk over til en prosjektstilling som gravejournalist i Dagbladet.

– Hva skjer med Leverandørdatabasen nå som både du og Venli forlater Kommunal Rapport?

– Den fortsetter. Vi overfører vår kompetanse til andre. Det er en viktig database og en god kilde til informasjon, som mange tar i bruk. Den har gitt et godt inntektsgrunnlag og er en betydelig del av omsetningen. 

Han presiserer at det ikke er noe synkende skip han nå forlater, snarere tvert i mot. 

– Så hvorfor velger du å forlate Kommunal Rapport?

– Jeg ble tilbudt en utfordring jeg ikke kunne si nei til. Jeg har vært i mediebransjen hele mitt voksne liv. Nå gleder jeg meg veldig til å begynne i ny jobb. 

I den nye jobben får Aarset ifølge stillingsutlysningen ansvar for å utvikle og forbedre nettsidene til Difi. Han skal utvikle Difis digitale strategi og lede nettredaksjonen. Det ser han veldig fram til. 

Vegard Venli kommenterer: Seier for datastøttet journalistikk

Inspirerende å bygge bru

Men Aarset ser ikke bort fra at han kan returnere til sin gamle arbeidsplass ved et senere tidspunkt. Han har sett mange kollegaer forlate redaksjonen for å senere komme tilbake. Likevel vil han legge til at det kanskje ikke er så sannsynlig at det skjer i denne bransjen. 

Selv om han alltid har holdt journalistikken nært, forteller han at det har vært inspirerende å få bygge en bredere bru mellom markedsavdelingen og redaksjonen - og å få bidra til å finansiere den gode, gravende journalistikken. 

– Utvikling starter på gulvet. God dialog er avgjørende. Det var slik Leverandørdatabasen startet - med et journalistisk behov. 

Sjefredaktør Britt Sofie Hestvik i Kommunal Rapport opplyser at planen er at stillingen skal utlyses og at de får på plass en ny person i løpet av vinteren.

– Den som får jobben min er veldig heldig, sier Aarset.

– Men jobben er jo skreddersydd deg? 

– Ja, og nå må den skreddersys noen andre, sier han lattermildt.

Powered by Labrador CMS