NRK bøyer seg for likestillingsombudet

Har kommet til minnelig ordning.

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Som Journalisten fortalte i slutten av mars fikk NRK Møre og Romsdal kritikk fra Likestillingsombudet.

Bakgrunnen var en epost fra distriktsredaktør Hallstein Vemøy til journalisten Janne-Marit Myklebust Falch der han fortalte at hun ikke var aktuell for en ledig vikarstilling fordi hun var i mammaperm ved tiltredelsestidspunktet. Ombudet reagerte og viste til at argumentasjonen ikke hadde noe med kompetanse å gjøre.

Avsluttet

Fagforeningsleder Hege Iren Frantzen i NRKJ mente ledelsen i NRK Møre og Romsdal burde skamme seg. Distriktsredaktøren har om ikke annet gått i seg selv, etter at kjennelsen fra ombudet kom.

Hallstein Vemøy forteller at man i NRK Møre og Romsdal har brukt de siste ukene til å gå gjennom konklusjonen fra ombudet og vurdert denne. NRK kom fram til at man ikke skulle anke saken videre, og har inngått en minnelig ordning.

– Vi ser denne saken som avsluttet, sier Vemøy til Journalisten.

Han forklarer at å ha en slik sak hengende over seg er en belastning både for NRK og for Falch som den klagende part. Vemøy understreker at måten håndteringen er blitt fremstilt på, ikke gjenspeiler praksis i NRK – det er ikke slik de håndterer ansettelser.

– Blir det skapt inntrykk av at dette er praksis, så er det veldig beklagelig.

Fornøyd

Falch sier NRK burde håndtert ansettelsesprosessen på en helt annen måte, slik at dette aldri ble en sak. Men når den først nå har vært oppe, mener hun de har håndtert det fint. Hun har fått kompensasjon for måneden hun ble gående arbeidsledig.

– Jeg er veldig fornøyd over at vi er kommet til enighet og at jeg er ferdig med saken.

Falch arbeider i dag som journalist i avisa Møre.

Powered by Labrador CMS