Foreslår kutt i Journalisten

Vil kutte hver fjerde utgivelse av danske Journalisten.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ledelsen i Dansk Journalistforbund (DJ) vil i et styremøte i neste uke ta stilling til forbundets kommunikasjonsstrategi. Et av tiltakene er å kutte fem av tjue utgivelser av bladet Journalisten.

Dette skal gjøres for blant annet å spare penger for å være forberedt på en eventuell krise i finansmarkedet. Ifølge vår søsterpublikasjon vil besparelsene ligge på rundt 400.000 danske kroner etter at man har trukket fra 250.000 kroner til investering på nettbrett.

Satser på nett

Nestleder i DJ Lars Werge sier at kutt i antall utgivelser på papir ikke betyr det samme som at Journalisten vil bli svekket. Han sier at ingen stillinger vil bli kuttet, og dermed får redaksjonen mer tid på hver utgave før den blir sendt i trykken.

– Vi tror som resten av mediebransjen at det er veldig gode muligheter til å gjøre journalistikk på nettet, og derfor oppfordrer vi i vår innstilling til å øke nyhetstrykket på nettsidene, sier han til danske Journalisten.

Følger med

NJs nestleder Thomas Spence er styreleder i norske Journalisten og forteller at han følger med på utviklingen i Danmark med stor interesse. Også i Norge kommer Journalistens papirutgave ut 20 ganger i året, og Spence forteller at styret har løpende vurderinger om hvordan man i fremtiden skal forholde seg til dette.

– Papir er bare én av flere plattformer og er ikke hellig. Vi ønsker å gi NJs medlemmer god journalistikk og opplever at de får et levende blad som er godt likt. Samtidig vil det være underlig om medievanene er de samme om fem år som i dag.

Powered by Labrador CMS